Murung Mohowongso

Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]
102 Posts

Hubungi Kami

Sebarang cadangan, pertanyaan, atau urusan berkaitan, boleh hubungi kami di : [email protected]

Penafian

POLISI PENAFIAN DAN KERAHSIAN omghackers.com tidak berkongsi maklumat peribadi anda dengan pihak ketiga, omghackers.com juga tidak menyimpan maklumat yang dikumpul mengenai lawatan anda untuk digunakan...

Sejarah Laman OMG! Hackers?

Blog MyHackersAreHere telah dibangunkan oleh Arya Putra. Beliau mula membina blog ini pada hari Ahad, 16/01/2011. Beliau membina blog ini dengan tujuan untuk menjadikan ia...

JingOS : Diinspirasikan Oleh iPadOS

China dan Imitasi Berpisah Tiada Dari sistem operasi Android, membawa ke desktop, semuanya ada sedikit sebanyak mengambil inspirasi dari sistem operasi lain. JingOS ialah distro Linux...

That Time I Got Reincarnated As A Slime Musim Ke-2 Bermula

That Time I Got Reincarnated as a Slime adalah antara anime yang saya nantikan musim keduanya. Setelah pelbagai khabar angin dan berita sedih penundaannya,...

Outside The Wire : Lebih Android

Dua kali jugak la abam layan movie ni. Kalau korang tengah tepu PKP tak tau nak layan apa, korang boleh layan filem ni. Anthony Mackie...

Xiaomi Memasuki Senarai Hitam A.S

Pentadbiran Trump sudah berjaya menggagalkan Huawei dari terus menerus menjadi syarikat gergasi teknologi yang berpaksikan China. Kini, mereka kembali dengan memasukkan Xiaomi ke dalam senarai...

WhatsApp Number Hijacking : Mencuri Wang Dengan Menipu Di WhatsApp

WhatsApp Number Hijacking bukan perkara baharu. Ia sudah lama berlegar dalam dunia internet ini, dan kini kembali menghantui pengguna. Modus Operandinya adalah sama. Caranya: Apabila anda...

Sindiket Penjualan Data Peribadi Semurah RM199

Apa itu rahsia sulit dan peribadi? Tiada lagi rahsia apabila wujud satu sindiket penjualan data peribadi pengguna yang lengkap dengan pelbagai maklumat, termasuklah info bank. Jenayah...

BiP: Satu Lagi Alternatif WhatsApp/Telegram

Abam dah cuba aplikasi ini, sebab ada yang request. Kita kena adil kepada semua aplikasi. Ada yang menarik, ada yang baru, semua kita cuba. Pada...

Kenapa Kita Perlu Beralih Ke Signal?

Kenapa Signal tiba² 'panas'? Kerana baru-baru ini, WhatsApp mengemaskini T&C aplikasinya yang mahukan pengguna supaya bersetuju untuk berkongsi data secara terus kepada Facebook. Mereka yang...

Memalukan! Ciapan Jelek Di Akaun Twitter Rasmi SKMM

Akaun Twitter Rasmi SKMM Didakwa Adalah Akaun Individu Yang Dibeli Memalukan! Itulah ungkapan yang sesuai diucapkan melalui pendedahan isu penuh kontroversi semalam di laman Twitter...

Latest articles