Artikel

Kajian Kes Bidang Kuasa: PureVPN, Private Internet Access, Dan ExpressVPN

Kerap kali apabila berbicara mengenai pemilihan VPN terbaik, maka bidang kuasa (jurisdiction) negara akan menjadi sebutan. Ianya tidak dapat lari, kerana ia saling berkait antara kepercayaan dan rasa selamat yang diperlukan. Jadi, mana-mana negara yang termasuk dalam kumpulan negara risikan 14 Eyes, sering ditolak keluar kerana bimbangkan privasi dan sekuriti data peribadi. Namun benarkah begitu? […]

Artikel

Kenapa Anda Perlukan VPN: Untuk Bypass Kuota? Untuk Melajukan Internet? Untuk Menjadi Kacak?

Dah berkali-kali abam tulis mengenai hal ini. Namun disebabkan gejala penyebaran maklumat yang salah masih lagi berleluasa, maka abam terpanggil untuk memberikan sedikit pencerahan kepada sebuah kegelapan.Antara Enkripsi dan ‘Bypass Kuota’ Majoriti pengguna-pengguna VPN di Malaysia ini kalau disebut tentang VPN, tiada lainlah dalam kepalanya melainkan ‘aku nak bypass kuota’ Cikcom, Diji, Mekcis, mahupun i […]

Tips Dan Tutorial

Tips Memilih VPN, Serta Servis VPN Terbaik Dan Termurah Di Malaysia

Setelah bertahun-tahun saya menggunakan servis VPN/SSH, saya telah melalui pelbagai pengalaman yang mengajar erti sebenar privasi serta enkripsi. Saya bukanlah seorang security-freak yang poyo moyo, namun tidak dapat tidak VPN amatlah penting dalam kehidupan seharian saya meskipun saya cuma pekerja biasa, dek kerana rangkaian internet di pejabat telah disekat, di-firewalled, di-kononnya-antivirus-tolong-jaga, di-bla-bla-and-the-bla-bla.Dalam memilih servis yang […]

Berita

DelanVPN Bakal Dijenamakan Semula Kepada TheLanVPN

Syarikat baru bertapak yang menawarkan servis VPN iaitu DelanVPN, bakal menjemakan semula (rebranding) VPN mereka itu kepada TheLanVPN. “Dah tiba masanya untuk kami mengorak langkah lebih ke depan lagi dan kini lebih serius dalam bisnes, oleh itu penjemaan semula ini adalah perlu”, kata Mohamad Zulfahmy, lelaki muda dan tampan yang bertindak selaku pengasas/penubuh/pembubuh TheLanVPN. Bersumberkan […]

Windows

Lesen OkayFreedom VPN Setahun Percuma [Lesen Ori Bro]

Hmmm.. Sejak dua menjak ini saya gemar mencari sesuatu yang baru. Bukan apa, lebih baik ada ‘backup plan’ berbanding kekal (rigid) dengan sesuatu yang dah ada.Jadi apabila seorang kawan memberitahu OkayFreedom ada memberikan lesen asli untuk SETAHUN secara percuma, tidak bertangguh lagi saya mendapatkannya. Malas saya nak tulis panjang-panjang, berikut saya senaraikan pro dan kontra […]

Berita

Pelancaran DelanVPN! Dapatkan Kod Promo Diskaun 50% Hari Ini!

Saya telah pun menggunakan pelbagai khidmat/servis VPN, dari yang percuma, murah, hinggalah yang paling mahal (pada saya). FinchVPN menduduki takhta servis paling lama saya gunakan, semurah RM15 sahaja untuk sebulan dengan penggunaan bandwidth tanpa had. Manakala VyprVPN adalah yang paling baru, dengan akaun Premier dicaj sebanyak lebih kurang RM86 setiap bulan. Kedua-duanya mempunyai satu ciri […]

Perisian Ulasan

VyprVPN Review : Servis VPN Terbaik Dalam Kelasnya! Dapatkan Akaun 3-Day Free Trial Di Dalam Pos Ini

Sudah lama saya tercari-cari akan pengganti kepada FinchVPN. Kenapa ingin mencari pengganti? Takde apa, saja nak tukar selera. Hehe. FinchVPN terbaik untuk servis VPN dalam Malaya yang termurah dan terunggul, tetapi saya ingin mencari dan mencuba servis baru. Mungkin akan ada pengalaman baru di situ.Jadi cari punya cari, rupa-rupanya diri saya yang telah ‘dicari dan […]

Berita

Dapatkan Servis Dari Private Internet Access Dengan Hanya 59.95USD

Walaupun saya lebih suka dengan FinchVPN sebab ia satu-satunya servis VPN paling murah yang menawarkan Anti-DPI (nanti saya akan tulis satu artikel lain tentang DPI), tetapi kalau ada servis lain yang menawarkan pakej menarik apalah salahnya kalau saya tolong promosikan.Nak kata murah tidak juga, sebab bila ditukarkan kepada mata wang Ringgit Malaysia, ianya jadi lebih […]

Uncategorized

F-Secure VPN Freedome for Windows : 3 Bulan Premium, Percuma

Ada sesetengah orang tidak boleh benar-benar memahami penerangan teknikal IT, tidak kiralah betapa bagus cara ia diterangkan. Sama lah halnya dengan VPN. Istilah yang satu ini pada sesetengah orang ianya agak jauh terkedepan dan agak sukar untuk difahami. Jadi mungkin sesetengah orang ingin menggunakan ia, namun tidak mahu bergelumang dengan istilah yang rumit. Oleh itu […]

Uncategorized

GOM Web-VPN Review

Terdapat sesetengah dari pengguna akhir yang tidak mahu menggunakan sesuatu perisian secara ‘rumit’. Ada daripada kita yang hanya mahu ‘klik-klik-klik dan siap’. Dari itu wujud pelbagai jenis servis yang ditawarkan hanya melalui plugin/addon atau extension pada pelayar web sahaja. Samalah halnya dengan GOM Web VPN. Ia merupakan satu servis VPN, yang ditawarkan dalam bentuk extension […]