More

  Pelancaran DelanVPN! Dapatkan Kod Promo Diskaun 50% Hari Ini!

  Saya telah pun menggunakan pelbagai khidmat/servis VPN, dari yang percuma, murah, hinggalah yang paling mahal (pada saya). FinchVPN menduduki takhta servis paling lama saya gunakan, semurah RM15 sahaja untuk sebulan dengan penggunaan bandwidth tanpa had. Manakala VyprVPN adalah yang paling baru, dengan akaun Premier dicaj sebanyak lebih kurang RM86 setiap bulan.

  Kedua-duanya mempunyai satu ciri sama yang saya amat sukai iaitu Anti-DPI. Pada saya, ianya adalah ciri yang amat penting pada sesebuah servis VPN yang akan saya langgan.

  Kalau dilihat kepada aplikasi DelanVPN, buat masa ini tiada lagi Anti-DPI. Apa yang ada hanyalah pilihan sambungan asas TCP dan UDP, tetapan port, serta 4 pelayan (server) buat masa ini. Bilangan senarai pelayan-pelayan khususnya untuk gaming dan aktiviti torrent akan ditambah dari semasa ke semasa.

  Aplikasi ini dikod dari kod sumber asal aplikasi sedia ada (saya pun tak ingat servis VPN yang mana) dengan beberapa penambahbaikan, namun menurut pembangun iaitu Mohamad Zulfahmy, aplikasi versi akan datang bakal dikod ‘from scratch‘, iaitu 100% buatan sendiri.

  Kalau nak diikutkan berdasarkan kepada pengalaman saya, aplikasi ini memang masih terlalu asas. Namun, bagi sebuah syarikat yang baru hendak bertapak, saya seharusnya memberikan kredit kepada mereka kerana telah berjaya merilis servis ini mengikut kepada deadline yang telah ditetapkan.

  Protokol yang ada apa yang saya telah dimaklumkan sebelum ini oleh beliau sendiri ialah L2TP, dan OpenVPN, manakala PPTP terpaksa dinyahaktif buat sementara waktu oleh kerana masalah privasi. SSTP dan Anti-DPI bakal menyusul sedikit masa lagi.

  Setakat ini pelan DelanVPN adalah pelan VPN yang paling murah, yang mana mereka menawarkan akaun premium bermula serendah RM10 dan juga RM20, yang mana beza antara keduanya cuma pada RM20 tersebut anda akan mendapat 1 alamat IP versi ‘private’.

  Jadi jangan tunggu lagi. Untuk 30 orang pendaftar pertama, anda layak menggunakan kod promo berikut bagi mendapatkan 50% diskaun! Cepat, daftar dan nikmati diskaun ini sekarang!

  KOD PROMO : DELANVPNLAUNCH

  Daftar di sini : DelanVPN

  Arya Putrahttps://omghackers.com/
  A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: