Berita Perisian Ulasan

TheLan VPN Dilancarkan : Dapatkan Kod Promosi Dengan Diskaun 50%

Amacam gais? Puas dah beraya? Abam belum puas lagi, tapi disebabkan TheLan VPN dah pun dilancarkan, maka dengan ini abam nak mengumumkan bahawa anda selaku para pengguna tegar versi demo, kini dah boleh melanggan pelan versi Core dan Pro dengan lebih murah menggunakan kod promo di bawah ini! TH3L4NVPN16 Sebanyak 50% diskaun akan diberikan kepada 300 […]

Aplikasi Ulasan

Uji Cuba TheLanVPN Beta 1.0 Dengan Raatile Anti-DPI

Setelah dijalankan pembangunan demi pembangunan, TheLanVPN versi Beta 1.0 kini telah pun dilepaskan kepada semua penguji beta (buat masa ini). Dengan slogan ‘We Are Faster Than Before’, ianya menepati keadaan apabila ternyata sambungan dengan rangkaian TheLanVPN bersama protokol Raatile Anti-DPI telah berjaya meningkatkan kelajuan muat turun. Saya menggunakan Ma*is Fi*er dengan kelajuan 20Mbps, dan apabila […]

Berita

DelanVPN Bakal Dijenamakan Semula Kepada TheLanVPN

Syarikat baru bertapak yang menawarkan servis VPN iaitu DelanVPN, bakal menjemakan semula (rebranding) VPN mereka itu kepada TheLanVPN. “Dah tiba masanya untuk kami mengorak langkah lebih ke depan lagi dan kini lebih serius dalam bisnes, oleh itu penjemaan semula ini adalah perlu”, kata Mohamad Zulfahmy, lelaki muda dan tampan yang bertindak selaku pengasas/penubuh/pembubuh TheLanVPN. Bersumberkan […]

Tips Dan Tutorial

Unlocator : Lepasi Sekatan Geolokasi Hanya Dengan DNS

Sesetengah orang akan merasakan bahawa tetapan OpenVPN atau SSH Tunnel agak ‘overwhelming’ bagi mereka. Namun jika inginkan sebuah sambungan kepada rangkaian yang dilindungi (encrypted), tidak dapat tidak VPN/SSH adalah jalan penyelesaiannya.Apatah lagi jika anda berada dalam rangkaian yang mengalami sekatan (restricted network) seperti, rangkaian pejabat (contohnya laa). Namun ada sesetengah keadaan, VPN dan SSH adalah […]

Berita

Pelancaran DelanVPN! Dapatkan Kod Promo Diskaun 50% Hari Ini!

Saya telah pun menggunakan pelbagai khidmat/servis VPN, dari yang percuma, murah, hinggalah yang paling mahal (pada saya). FinchVPN menduduki takhta servis paling lama saya gunakan, semurah RM15 sahaja untuk sebulan dengan penggunaan bandwidth tanpa had. Manakala VyprVPN adalah yang paling baru, dengan akaun Premier dicaj sebanyak lebih kurang RM86 setiap bulan. Kedua-duanya mempunyai satu ciri […]

Berita

Dapatkan Servis Dari Private Internet Access Dengan Hanya 59.95USD

Walaupun saya lebih suka dengan FinchVPN sebab ia satu-satunya servis VPN paling murah yang menawarkan Anti-DPI (nanti saya akan tulis satu artikel lain tentang DPI), tetapi kalau ada servis lain yang menawarkan pakej menarik apalah salahnya kalau saya tolong promosikan.Nak kata murah tidak juga, sebab bila ditukarkan kepada mata wang Ringgit Malaysia, ianya jadi lebih […]

Uncategorized

F-Secure VPN Freedome for Windows : 3 Bulan Premium, Percuma

Ada sesetengah orang tidak boleh benar-benar memahami penerangan teknikal IT, tidak kiralah betapa bagus cara ia diterangkan. Sama lah halnya dengan VPN. Istilah yang satu ini pada sesetengah orang ianya agak jauh terkedepan dan agak sukar untuk difahami. Jadi mungkin sesetengah orang ingin menggunakan ia, namun tidak mahu bergelumang dengan istilah yang rumit. Oleh itu […]

Uncategorized

F-Secure Freedome VPN Giveaway – Percuma Untuk 3 Bulan

Selalunya bila ada giveaway di sini, ianya adalah perisian-perisian yang agak ‘old school’. Tetapi kali ini perisian yang bakal diberikan adalah dari ‘new school untuk new school’. Ingin mengetahui lebih lanjut? Jom lihat dulu beberapa paparan skrin untuk aplikasi Android F-Secure Freedome VPN: Ini bukan giveaway untuk mereka yang gemarkan freebies. Oh tidak, servis VPN […]

Uncategorized

FinchVPN Kembalikan Musim ‘Unlimited Bandwidth’ Melalui Hotlink?

Dalam Malaysia ni, bahkan di negara luar sekalipun, cuba katakan pada saya siapa yang tidak mahu bandwidth internet tanpa had? Kalau ada mungkin CGPA beliau tak sampai 3.85. Errr.. Waktu telco ‘burung’ sedang hangat dengan jualan kad sim ‘data tanpa had’ (ehem.. tidak rasmi..) dulu, telco tersebut dan para ‘ejen penjual’ membuat untung besar, dek […]