A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Setelah dijalankan pembangunan demi pembangunan, TheLanVPN versi Beta 1.0 kini telah pun dilepaskan kepada semua penguji beta (buat masa ini).

Dengan slogan ‘We Are Faster Than Before’, ianya menepati keadaan apabila ternyata sambungan dengan rangkaian TheLanVPN bersama protokol Raatile Anti-DPI telah berjaya meningkatkan kelajuan muat turun. Saya menggunakan Ma*is Fi*er dengan kelajuan 20Mbps, dan apabila digandingkan bersama TheLanVPN + Raatile Anti-DPI, kelajuan muat turun telah pun naik kepada 30Mbps! Sesuatu yang mengujakan pada saya.

Berikut adalah paparan antamuka klien TheLanVPN:

Menurut hemat saya klien ini amat kemas sekali, walaupun ada satu atau dua paparan boleh lagi diperkemaskan. Ianya mudah difahami, sekaligus memudahkan para pengguna yang baru berjinak-jinak dengan dunia VPN untuk menggunakannya pada kali pertama.

Saya belum lagi menguji ia pada rangkaian yang disekat dengan firewall korporat. Setelah saya uji nanti, saya akan kemas kini reviu. Apapun, setakat ini, hanya satu pelayan (server) yang tidak berjaya disambungkan, akan tetapi kesemua pelayan lain berfungsi dengan jayanya.

Protokol yang terdapat pada TheLanVPN adalah:

Manakala senarai pelayan-pelayan yang ada pula ialah:

TheLanVPN akan dilancarkan secara rasmi setelah ujian terhadap versi beta ini melepasi penanda aras yang telah ditetapkan oleh barisan pembangun. Sama-sama kita nantikan rilisan versi stabil nanti.