Salam..yeah! Hac kembali lagi dengan entry yang lebih hangat daripada selalu..heheheh.. (dah ala-ala hot.fm pulak!)

Ok..berbalik kepada tajuk entry Hac, Hac nak kongsi dengan anda semua satu media player yang gempak..UM Player : Universal Multimedia Player..

UM Player ni memang gempak..ia mempunyai begitu banyak sekali codec terbina dalaman yang setanding dengan K-Lite Codec Pack..ia dapat memainkan pelbagai jenis video dan audio..disamping fungsi sampingannya yang jauh lebih baik daripada K-lite Codec Pack..

Untuk melihat fungsi-fungsi dan apa yang ditampilkan oleh UM Player ini, sila ke sini —> UM Player Features

Ia menyokong pemasangan pada Windows, Linux, dan juga Ubuntu..untuk versi Mac akan dirilis tidak lama lagi..saiznya setelah dipasang hanya 70.64MB sahaja..ia adalah perisian percuma dan anda boleh membuat modifikasi terhadap kodnya (open source project)..anda boleh mencari video yang ada di Youtube dan Shoutcast serta boleh merekodkannya..disamping itu, anda boleh membuat screenshot pada video yang sedang dimainkan ketika itu..

Ia jauh lebih ‘ringan’ dari K-Lite Codec Pack yang telah dipasangkan pada peranti Windows 7 dengan processor Atom (Netbook aje)..pemain ini boleh dikatakan lebih pantas dan lebih banyak kegunaannya..

Jangan tunggu lebih lama..cuba UM Player sekarang dan berikan ulasan anda di bawah!

untuk memuat turun perisian ini, sila klik di sini —> UM Player

Komen Facebook

Comments

  1. hye aryaputra. salah satu etika hacker xkan memakai identiti palsu, seperti nama samaran, umur, posisi. so bole x kita contact each other dlm fb hehe

  2. @ Anonymous a.k.a K hye bro!
    saya memang ethical hacker, tapi adakalanya saya akan 'switch' jadi CRIMINAL CRACKER..
    memang adakalanya jadi jahat tu tak dapat nak dielakkan atas sebab-sebab 'perasaan'..hehehe..gurau je!

    maaf..walaupun saya ethical hacker, tapi saya tiada akaun sosial..sebab saya tahu betapa senangnya nak godam akaun-akaun ni! tak selamat langsung privasi kita bro!

    by the way K boleh hubungi saya di ruangan 'Hubungi Admin'..terima kasih ya!

  3. Arya Putra : Thx for reply. x aneh la. dh bese guna nama ni. thx sudi share pengalaman2 yg ada bro..

  4. arya putra : alrite.. pasni mmg terselit jela komen aku kat blog ko neh hahaha..

    Freaky : aku lg terkejut bila tgk kau ada sini.. lets hack ~~ haha

  5. terbaik info ni bro arya .

    hehe .

    nnt nk test la .

    wt masa ni , ak gne k lite mega codec combo ngn kmplayer .

    rs cun da tu .

    🙂

  6. Arya putra : bro nak tanye sikit la, sumtime aku download movie, dia split, cth file 001, 002, 003 dan etc..

    kebiasaannye yg dpt main hanya file 001.. ada any solution bro? aku mmg lemah bab2 ni..sapa2 yg alami mslh yg sama harap leh membantu la hehe.

  7. @ k' bro..semua fail tu ko kena gabungkan dengan fail hjsplit atau file splitter and joiner..adan kat ruangan Muat Turun..explore la..hehehe..

  8. arya putra klu nk msuk website yg dh blocked ade cre x???dh mcm2 cre try tp xdpt2 gak…plezz…

Comments are closed.