More

  The Uncanny Counter : Pemburu Iblis Berjiwa Manusia

  Persis Superhero!

  Lepas habis menonton The Guest, abam tertanya-tanya apa lagi drama Korea yang menarik untuk ditonton. Semestinya bukan drama leman, kerana kalau nak layan leman² ni, abam bukak lagu Siti Nordiana.

  The Uncanny Counter

  Cari punya cari, abam pun cubalah layan The Uncanny Counter. Sumpah, tak menyesal. Cuma drama ini masih ‘ongoing’, maksudnya episod baru akan dilepaskan setiap minggu. Dalam kes drama ni, dua episod akan dikemaskini setiap minggu kalau tak silap.

  The Uncanny Counter adalah tentang pemburu iblis.

  Kumpulan manusia istimewa ini digelar sebagai ‘Counter’. Mereka mendapat kuasa setelah mereka bekerjasama dengan roh² dari ‘Yung’, iaitu sebuah tempat untuk roh mendudukinya selepas kematian (afterlife).

  Kebanyakan Counter ialah mereka yang dimasuki oleh roh ini ketika mereka sedang dalam keadaan koma.

  The Uncanny Counter

  Tugas Counter di bumi ialah memburu iblis² yang merasuk manusia untuk membunuh lalu memakan roh mereka yang dibunuh itu.

  Para Counter ini akan menjadi lebih kuat sekiranya berada dalam ‘Yung Territory’ – satu kawasan istimewa yang dapat menjadi ‘booster’ kepada kuasa sedia ada dalam tubuh mereka.

  Anda boleh mula menonton The Uncanny Counter di:

  https://www.netflix.com/title/81323551

  Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
  Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: