Ulasan Filem Home for Rent (2023)

Berbulan juga rasanya dah tak menulis. Terasa kekok sedikit. Cuma kali ni terasa nak berkongsi tentang sebuah filem seram Thailand yang boleh dikatakan agak mantap dari segi penceritaannya.

Filem itu bertajuk Home for Rent.

Kebiasaannya filem seram melibatkan rumah, ia pasti akan mula menceritakan tentang keadaan rumah yang sudah sedia didiami makhluk halus lalu menghantui rumah tersebut.

Tetapi berbeza dengan Home for Rent, yang dikatakan telah digarap berdasar kepada kisah benar.

Filem ini berdurasi lebih daripada 2 jam, dan plot-plot cerita yang diarahkan adalah amat baik. Ia tidak sama sekali mempunyai gaya penceritaan perlahan atau ‘slow burn’, tetapi dikupas sedikit demi sedikit.

Apa yang paling menghibur, ialah bagaimana secara satu persatu perkara sebenar yang telah berlaku dihurai dan diperjelas melalui sudut pandang watak-watak penting.

Plot twist bukan hanya ada satu, bahkan ada di beberapa bahagian dalam filem. Pengakhiran filem ini ialah antara sesuatu yang boleh menyebabkan sesiapa saja bergelar ibu-bapa boleh mengalirkan air mata.

Maaf, bukan nak kongsi spoiler, tetapi hanya ingin memberi makluman awal. Sediakan tisu sebelum menangis.

Ia boleh distrim di Netflix: Home for Rent

Arya Putra
Arya Putrahttps://omghackers.com/
A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x