The Raid: Redemption – Serbuan Maut!

The Raid: Redemption (tajuk asal – Serbuan Maut – The Deadly Raid) ialah sebuah filem yang penuh dengan babak aksi pertarungan brutal. Ia telah diulas beratus portal filem, dan juga oleh banyak saluran YouTube.

Menelan belanja sebanyak USD $1.1 juta, filem ini dirakam penuh dengan adegan tembak-menembak, tumbuk-menumbuk, dan pembunuhan di sana sini.

Pelakon utama, Iko Uwais, memegang watak sebagai anggota polis yang membuat serbuan ke sarang penjenayah bernama Tama. Flat usang siap berpagar, digambarkan satu pusat aktiviti jenayah, dan pasukan elit diarah untuk menumpaskan rangkaian kumpulan Tama.

Tetapi tugas ini tidak mudah.

Tama bukan penjenayah baru. Hanya dengan satu pengumuman, semua penjenayah lain yang ada di kawasan flat itu mula keluar untuk menghapuskan skuad polis.

Antara adegan berparang, hinggalah kepada letupan, The Raid tidak akan membuat anda senang duduk dari mula sampai ke akhirnya. Itu belum lagi diceritakan babak pertempuran antara Rama, abangnya, dan Mad Dog, yang amat mendebarkan.

Adrenalin rush is real.

Kepala pecah? Check. ✔️

Kelar leher? Check. ✔️

Tulang belakang patah? Check. ✔️

Anda boleh tonton sendiri The Raid: Redemption di pautan: https://www.netflix.com/title/70228043

Murung Mohowongso
Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x