The Adam Project: Filem Kekeluargaan Bertemakan Pengembaraan Masa

Kalau anda teringin nak tonton filem yang menampilkan ‘watak’ Ryan Reynolds dalam usia kanak-kanaknya, maka anda perlu tonton The Adam Project.

Dalam filem ini, Reynolds bergabung semula bersama pengarah Free Guy, Shawn Levy dalam sebuah perjalanan pengembaraan masa. Bunyinya agak klise kerana apa lagi yang kita belum pernah lihat dalam sejarah filem berkaitan merentas masa?

Jawapannya, ya. Boleh kata hampir tiada, tetapi agak berbaloi memenuhi waktu lapang di hujung minggu dengan menonton The Adam Project ini.

Reynolds memegang watak sebagai Adam, seorang juruterbang ‘pembelot’ syarikatnya yang berjaya melarikan diri ke tahun 2022. Di tahun itu, dia terpaksa bergandingan bersama dirinya sendiri yang baru berusia 12 tahun atas sebab teknikal, melibatkan pesawat yang enggan terbang akibat kecederaannya.

Seperti biasa, Adam mengembara merentas masa untuk menyelamatkan dunia di masa depan. Tetapi kedua-dua versi adam sama ada dewasa atau kecil, jelasnya mempunyai ‘kualiti’ tersendiri dalam menimbulkan rasa kejengkelan pada diri masing-masing.

Namun, keduanya juga masih bersedih atas kematian bapa mereka dan tidak mahu melepaskan memori yang dicipta. Disebabkan itu, Adam membesar sebagai lelaki dengan hati yang memberontak. Apa yang pasti, kajian dijalankan oleh bapa mereka berkaitan teori kembara ke masa lampau mungkin menjadi jawapan dalam merungkaikan isu yang timbul akibat perbuatan mereka yang taksub dengan pengembaraan masa.

Kenapa Adam belot? Apakah huru-hara yang dapat diakibatkan oleh mesin masa? Siapa sebenarnya punca kepada masalah dunia di masa depan?

Semua jawapan ini terjawab apabila anda menonton The Adam Project yang boleh distrim di Netflix: The Adam Project

Arya Putra
Arya Putrahttps://omghackers.com/
A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x