Artikel

Serangan Rangkaian SS7 Untuk Menggodam Facebook

Menggodam Facebook bukan seperti cubaan mencari kerentenan pada sesebuah laman sesawang dengan menggunakan beberapa kaedah yang ‘biasa’ seperti suntikan SQL. Akan tetapi dalam masa yang sama ia juga tidaklah mustahil, asalkan tahu caranya dan mempunyai nombor telefon kepada tuan punya akaun. Ini bukan lagi soal betapa ‘kuatnya’ kata laluan anda, tetapi penggodam hanya perlu melalui […]

Uncategorized

Kali 2.0 Codename Sana

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Seperti yang kita ketahui tidak lama lagi offensive Security akan melepaskan linux distribution yang baru iaitu Kali Sana 2.0 yang dijangkakan pada tarikh 11 Ogos 2015. Kali Linux telah menjadi sistem secara meluas berjaya dibangunkan oleh Offensive Security yang berasaskan daripada distro linux sebelumnya iaitu Backtrack. Kali Linux 2.0 mempunyai antara […]

Uncategorized

Nessus Vulnerability Scanner

Hackim : Alamak macam mana aku nak cari port yang vulnerable ni?? Aku rasa lebih baik aku cari googling je. Hasil daripada carian tersebut, dia berkenan dengan satu tool ni yang namanya tidak asing lagi iaitu Nessus. Dia pun terus ke laman web nessus tersebut untuk memuat turunnya. (http://www.tenable.com/products/nessus). Itulah intro entri Abg Saki. Hehe. […]

Uncategorized

‘Hack’ Glu Mobile Credits (Cheat)

Salam. Saya bukanlah seorang peminat permainan yang dibikin oleh Glu. Ini adalah kerana syarikat ini tampaknya seakan gemar membuat permainan, kemudian dalam setiap permainan ada ‘in-app purchase’, dan setiap permainan itu juga seperti ‘tidak habis’ dibangunkan. Tetapi meskipun begitu, ada antara permainannya yang menghiburkan, seperti Frontline Commando, Gears & Guts, Blood & Glory dan beberapa […]

Uncategorized

Mencipta Backdoor Di Sistem Operasi Windows

Assalamu’alaikum Dan Selamat Sejahtera Para Pembaca OMG! Hackers? Sebagai contoh anda telah berjaya masuk ke komputer mangsa dan anda anda ingin membuat backdoor pada komputer mangsa. Jadi bagaimanakah caranya? Caranya adalah dengan mengubah kedudukan command prompt ke tempat sethc.exe. Apakah sethc.exe ini? sethc.exe is a process associated with Windows NT High Contrast Invocation and is […]

Uncategorized

Airoscript-ng Dicipta Untuk Godam Wifi

Assalamu’alaikum Dan Selamat Sejahtera Para Pembaca OMG! Hackers? Maaf. Buat masa ni saya tumpukan pada entri lain dahulu ya. Baiklah. Hari ini kita semua akan mendalami lagi program-program yang terdapat dalam BackTrack 5. Airoscript-ng adalah satu tool dimana ianya menggabungkan pelbagai tool dan menjadikannya satu program antaranya Aircrack-ng. Apakah Airoscript-ng ini? Ianya adalah program untuk […]

Editorial

Hackim Si Penggodam – Episod 10 (Hack Windows 7 Password)

Assalamu’alaikum Dan Selamat Sejahtera Para Pembaca OMG! Hackers? EPISOD KESEPULUH Dalam menjalankan misinya itu. Hackim juga mempertingkatkan pengetahuannya dalam dunia hacking ini. Pada satu malam, semasa dia sedang cari tutorial hacking, dia ada terjumpa satu tutorial iaitu How To Hack Windows 7 Password. Melihat kepada tajuknya sahaja sudah menarik perhatian dia. Jadi dia pun cubalah […]

Artikel

Setup Cybergate RAT “RAT yang terulung di dunia”

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.. Dengar saja tentang RAT(tikus) semua orang kalut.. Sesetengah orang tidak tahu apa benda RAT..Kalau tidak tahu,sila baca dahulu untuk mendapatkan ilmu..Anda boleh rujuk di Sini.. Toturial ini dibuat oleh khairuddin25..Ini pesan beliau sebelum anda semua belajar “Sebelum memulakan tutorial kali ni, saya ada beberapa perkara yang perlu diingatkan. Saya cuma mahu kongsikan ilmu […]