Roborock S7 MaxV Ultra : Robot Vakum Taraf Kayangan

0
310

Vakum robot telah membersihkan lantai rumah Mamu selama sekurang-kurangnya dua tahun dan selepas menguji beberapa jenama, Roborock telah terbukti boleh dipercayai, berkuasa, berfungsi dan mudah dikawal. Selama beberapa minggu yang lalu, Roborock S7 MaxV Ultra telah memastikan rumah Mamu teratur dan mendapat keyakinan isteri saya untuk mengemop lantai rumah. Itu sahaja mengatakan banyak tentang vakum robot baharu ini.

Roborock S7 MaxV Ultra, yang cukup menarik untuk nama, jelas merupakan vakum robot paling berkuasa yang pernah Mamu uji dengan sistem lengkap pertama yang Mamu gunakan di mana Mamu perlu mempunyai sedikit interaksi dengan sistem untuk menyelesaikan kerja. Beri masa beberapa tahun lagi Mamu tidak perlu melakukan apa-apa untuk mengekalkan lantai yang bersih. Bercakap tentang lantai bersih, lantai Mamu lebih bersih selepas menggunakan S7 MaxV Ultra. Jadi untuk peranti ini, hangpa pasti mendapat apa yang hangpa bayar.

Beberapa ciri utama sistem S7 MaxV Ultra ini memberikan pengalaman yang begitu lengkap ialah Dok Isi Basuh, sistem mengelakkan halangan ReactiveAI 2.0 dan teknologi mengemop VibraRise. Ia adalah vakum yang mahal, berharga sekitar RM 5600 tetapi jika hangpa mahukan vakum yang hangpa perlu tetapkan dan lupakan selama beberapa minggu pada satu masa sambil mempercayai ia akan mengosongkan dan mengemop dengan teliti, maka hangpa mungkin ingin mempertimbangkan model yang baharu ini.

Perkakasan Dan Kandungan Kotak

Sistem Roborock S7 MaxV Ultra tiba dalam dua kotak besar dengan vakum dan dok pengecasan ringkas dalam satu kotak dan Dok Isi Basuh di satu lagi. Kotak itu mengandungi vakum robot dengan tangki air dan kain mop, pengecas dok, kabel kuasa, dua beg pengumpulan habuk dan panduan terperinci. Mamu mengesyorkan hangpa membaca panduan persediaan dan penggunaan kerana terdapat beberapa perkara yang perlu hangpa lakukan untuk menyediakan Dok Isi Basuh agar berfungsi dengan betul dengan S7 MaxV Ultra. Ini termasuk mengeluarkan pintu di dalam vakum supaya tong habuk boleh disedut bersih dan disimpan ke dalam beg habuk besar yang dipasang di dalam tong pengumpulan dok.

Melihat dengan lebih dekat vakum itu sendiri, ia adalah vakum yang agak besar dengan bar vakum berputar jingga terang yang besar dan roda bersalut silikon yang besar untuk menggerakkannya ke seluruh lantai hangpa. Ia berwarna hitam dengan serlahan merah dan Mamu secara peribadi berpendapat ia kelihatan hebat.

Bahagian atas vakum berwarna hitam matte dengan beberapa kawasan gentian karbon, butang direka dengan baik dan penutupnya terangkat untuk mendedahkan tong habuk moden. Melihat sekeliling tepi vakum, Mamu dapat melihat kamera RGB, cahaya berstruktur 3D dan penderia untuk menggerakkan sistem pengelakan halangan ReactiveAI 2.0

Melihat ke Dok Isi Basuh, Mamu mendapati tangki air kotor, tangki air bersih dan tong habuk. Tong habuk bukan sekadar petak besar kosong yang mengumpul habuk seperti dua tangki air yang menyimpan dan menyebarkan atau mengumpul air. Tong habuk menempatkan beg vakum, seperti yang hangpa boleh temui dalam vakum tradisional. Ia dapat digunakan untuk mengumpulkan kira-kira tujuh minggu habuk sebelum hangpa perlu menggantikan beg itu. Ini adalah peningkatan besar berbanding vakum robot lepas yang telah Mamu uji sebelum ini.

S7 MaxV mempunyai 5100pa kuasa sedutan, hampir dua kali ganda berbanding S7. Ia mempunyai tong habuk 400 ml dan tangki air 200 ml (lebih kecil daripada S7), tetapi jika hangpa beli sekali dengan dok Isi Basuh, saiz tersebut tidak begitu penting. Bateri 5,200mAh dapat memberi kira-kira tiga jam masa penggunaan, bergantung pada tetapan yang hangpa gunakan dan ia akan mengambil masa kira-kira enam jam untuk mengecas sepenuhnya kembali.

Aplikasi Pada Telefon

Roborock bukan sahaja menambah baik perkakasan vakum tetapi juga telah menambah baik aplikasi telefon pintar Roborock yang tersedia untuk peranti iOS dan Android.

Tetapan dilakukan pada aplikasi Roborock untuk menyambungkan telefon atau tablet hangpa ke Roborock S7 MaxV Ultra. Kali pertama hangpa menggunakan vakum robot, hangpa kena pastikan vakum robot telah memeta rumah atau pejabat hangpa supaya hangpa boleh mengenal pasti secara khusus kawasan untuk dibersihkan. Hangpa boleh melihat peta dalam 2D, 3D atau matriks. Mod matriks memerlukan hangpa bergerak di sekitar rumah anda dengan kamera telefon pintar hangpa untuk menangkap imej untuk paparan matriks.

Nama bilik, jenis lantai, perabot dan halangan dikenal pasti dengan bijak oleh kamera vakum, dan kemudian hangpa boleh mengedit dengan lebih tepat.

Hangpa boleh mencipta dinding halimunan, zon larangan pergi dan zon larangan mop dalam perisian. Mamu menggunakan dinding untuk kawasan yang Mamu tak mahu vakum pergi dan zon larangan di sekitar beberapa kawasan perabot di mana vakum tidak sesuai di antara kaki kerusi.

Tetapan mop yang boleh hangpa pilih termasuk normal, sederhana kuat dan tinggi. Mamu biasanya memilih tetapan yang tinggi untuk pembersihan yang efektif dan hasilnya amat memuaskan isteri Mamu. Hangpa boleh membuat tetapan untuk mengadakan sesi vakum sahaja, mengemop sahaja atau kedua-duanya.

Jumlah tetapan yang tersedia untuk hangpa menyesuaikan keseluruhan pengalaman vakum hangpa. Tetapan termasuk pilihan mengelakkan halangan, tontonan jauh (ya, hangpa boleh melihat rumah hangpa dari jauh melalui kamera pada vakum), pengurusan peta, tempoh masa jangan ganggu, tetapan auto kosong, tetapan basuh, tetapan permaidani dan banyak lagi. Mamu sarankan hangpa untuk mencuba semua tetapan yang ditawarkan oleh vakum ini.

Kesimpulan

Roborock S7 MaxV Ultra melakukan banyak perkara. Ia mengosongkan, mengemop, mengesan permaidani, membersihkan dirinya sendiri, malah membolehkan hangpa menyemak haiwan peliharaan hangpa bila hangpa tiada di rumah tetapi semua teknologi itu datang dengan tanda harga yang sangat tinggi. Ia adalah pakej vakum robot paling mahal yang pernah Mamu jumpa. Padan dengan teknologi yang dimuatkan dalam vakum ini.

Walau bagaimanapun, terdapat banyak perkara yang disukai tentang S7 MaxV Ultra, daripada prestasi penyedutan yang kuat kepada mop asas yang membersihkan dirinya sendiri dan tidak memerlukan meletakkan pad mop dan tangki air untuk kering selepas digunakan. Ia mudah digunakan dan bagus untuk memastikan lantai dihormati antara sesi mengemop dalam. Jika hangpa sedang mencari prestasi yang serupa dan mahukan vakum dan mop robot 2-dalam-1 yang muktamad, Roborock S7 MaxV Ultra ialah pilihan yang sangat baik, walaupun sangat mahal.

Shopee Roborock : https://shopee.com.my/roborockmalaysia

S7 MaxV Ultra Shopee : Roborock S7 MaxV Ultra

Bawah Artikel

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments