Google Mengumumkan Sentuhan-Sifar Bagi Peranti Android Organisasi

Kredit gambar : Android Police

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Bertemu lagi kita dalam artikel mengenai Android.
Biasanya syarikat yang membekalkan telefon pintar (atau komputer) untuk digunakan oleh pekerja mereka, dan proses tetapan peranti² boleh tahan lama kan?

Ambil semua peranti untuk menetapkan dan memasang perisian pengurusan tu makan dan minum masa yang lama dan Google cuba menyelesaikan masalah ini dengan sentuhan-sifar untuk jadikan perusahaan lebih lancar dan selamat. Maka ciri terbaru ini membolehkan syarikat mengkonfigurasi peranti proses pembelian dan peranti tersebut sudahpun bersedia untuk berkhidmat untuk anda. Anda boleh lihat keseluruhan proses tersebut pada GIF di bawah, sangat pantas bukan?

Kredit gambar : Android Police

Pihak organisasi boleh menggunakan perisian dari VMware AirWatch, Blackberry, MobileIron, IBM, GSuite atau lain² untuk memilih konfigurasi yang digunakan secara automatik. Ciri ini boleh didapati pada peranti yang dibeli daripada Verizon, AT&T, Sprint, T-Mobile, BT, Deutsche Telekom, Softbank dan Telstra. Malaysia tak pasti sudah ke atau belum ciri² ini.

Buat masa sekarang ini, sentuhan-sifar hanya berfungsi pada peranti Google Pixel tapi Google bekerjasama dengan OEM (Original Equipment Manufacturer) yang lain seperti Sony, Samsung, LG, HMD Global, dan lain² supaya sentuhan-sifar ini dapat digunakan pada peranti yang lain. Sony Xperia XZ1/XZ1 Compact dan Huawei Mate 10 akan menjadi peranti yang pertama untuk menyokong ciri ini malah Google juga mengatakan bahawa mana² peranti Samsung yang dilancarkan, atau dikemaskini, serta Android Oreo akan menyokong sifar-sentuh.

Jadi apa pendapat anda terutama pada bos² yang membaca artikel ini, berbaloi ka? Berikan pendapat anda di bawah ?

Sumber : Android Police

– Amir H.

Amir Hussaini
Amir Hussaini
Bio? Biarlah rahsia. ( ◡‿◡ *)

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x