All of Us Are Dead: Netflix Melancarkan Siri Seram Zombi Korea Terbaru

0
681
All of us are Dead Yoon Chan-young as Lee Cheong-san in All of us are Dead Cr. Yang Hae-sung/Netflix © 2021

Sebelum ini, saya pernah mempromosikan sebuah drama bersiri bertajuk ‘Hellbound’. Hellbound berasal dari webtoon thriller bertajuk ‘The Hell’, dan diadaptasi ke drama bersiri di Netflix.

Kini, sebuah lagi drama seram yang menarik akan menjengah Netflix dalam masa terdekat ini.

Penaja Bersama

‘All of Us Are Dead,’ yang diarah berdasarkan komik digital di webtoon – ‘Now at Our School’ oleh Joo Dong-geun, bakal melayari platform penstriman pada 28 Januari.

Berikut ialah sinopsis rasmi ringkas: “Sekumpulan pelajar terperangkap di sekolah menengah dan mendapati diri mereka dalam situasi yang teruk ketika mereka berusaha untuk diselamatkan daripada pencerobohan zombi di sekolah mereka.”

Siri 12 episod itu diarahkan oleh Lee Jae-Kyu, pengarah filem Intimate Strangers, The Fatal Encounter, dan The Influence, serta pernah mengarahkan drama bersiri termasuk The King 2 Hearts, Beethoven Virus , dan Fashion 70s. Kim Nam-soo juga berkhidmat sebagai pengarah siri itu, yang ditulis oleh Chun Sung-il.

Siri ini dibintangi oleh Yoon Chan-young, Park Ji-hoo, Cho Yi-hyun, Park Solomon dan Yoo In-soo. All of Us Are Dead menambah kandungan Korea Netflix yang semakin meningkat, diterajui oleh ‘Squid Game,’ siri asli Netflix yang paling banyak ditonton sepanjang masa. Squid Game kini menjadi pesaing utama untuk Emmy 2021.

Siri popular lain adalah termasuk thriller angkasa lepas ‘The Silent Sea’ dan semestinya drama seram akhir zaman – ‘Hellbound.’

Anda boleh tonton ‘teaser’ All of Us Are Dead di: All of Us Are Dead Teaser

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments