NVIDIA SHIELD TV/TV Pro Menerima Kemas Kini SHIELD Experience 9.0

Saya baru kemas kini SHIELD TV Pro semalam, dan sukacita dimaklumkan bahawa peranti itu sudah pun menerima Android TV 11.

Seperti yang dapat dijangka, kemas kini ini membawakan beberapa pembaharuan dan penambahbaikan pada sistem operasi, terutamanya dari segi kelancaran dan prestasi.

Antara aplikasi yang ditambah termasuk Google Play Movies & TV, IMDb TV, Apple TV, iflix, dan sebagainya lagi. Untuk pemilik SHIELD TV di A.S., mereka ditawarkan langganan enam bulan Peacock Premium tanpa kos tambahan.

Tak pasti pula jika kita boleh ‘trick’ dengan menggunakan VPN, tetapi untuk sesiapa yang rajin tu, bolehlah cuba sendiri. Untuk menebus tawaran ini, pemilik SHIELD baharu mesti menyediakan akaun Google baharu atau log masuk ke akaun sedia ada, melanggan melalui sepanduk Premium Peacock pada tab ‘For You’ atau tab ‘Apps’ dan menyediakan bentuk pembayaran yang sah.

Penambahan lain pula adalah khusus untuk para gamer. Ahli GeForce NOW Founders layak mendapat diskaun eksklusif untuk keahlian RTX 3080. Kemas kini SHIELD menyediakan semua ahli GeForce NOW dengan faedah baharu.

Contohnya Twitch telah dikemas kini untuk membolehkan permainan dan penstriman dijalankan serentak dalam kualiti tinggi. Sokongan untuk papan kekunci dan tetikus Bluetooth tambahan juga telah ditambah.

Anda boleh baca semua changelog yang lain di: Shield Experience Upgrade 9.0

Buat yang berminat nak beli SHIELD TV atau SHIELD TV Pro, bolehlah berbuat demikian di:

SHIELD TV/SHIELD TV Pro

Memang tak rugi gais. Bab prestasi tak payah pening lagi, bab ‘certified by Google’ dan Netflix pun sama. Manakala ciri tambahan lain seperti ‘AI Upscaling’ memang memuaskan hati.

Untuk peranti penstriman lain yang disyorkan dalam kempen ‘Cut The Cord 2022’ yang dijalankan oleh kami (omghackers.com), anda boleh rujuk:

Peranti Penstriman Untuk Kempen ‘Cut The Cord 2022’

Arya Putra
Arya Putrahttps://omghackers.com/
A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x