More

  YouTube Kini Membenarkan Aplikasi Android Memainkan Video 4K

  Tak pasti siapa yang tertunggu-tungu ciri ini, tetapi sekurang-kurangnya sesiapa yang berhajat tu dah boleh cuba.

  YouTube akhirnya melepaskan ciri main semula dalam resolusi 4K kepada pengguna Android. Sebelum ini, resolusi maksimum dihadkan mengikut spesifikasi telefon pintar, dan secara umum 1080p menjadi standard.

  Sekarang tidak lagi. Pengguna Android sudah boleh memilih resolusi 2160p/4K atau 4K HDR. Untuk iOS, sokongan HDR tiba pada tahun 2019 yang lalu, manakala 4K pula dilepaskan seiring iOS 14.

  Tidak pasti sama ada ini sememangnya sesuatu yang diingini oleh Google kerana nampaknya peranti bajet dengan skrin 720p pun dapat membuka pilihan resolusi 1080p.

  Untuk memain video 4K secara strim, kelajuan secara konsisten 30Mbps ke atas adalah diperlukan. Tidak lupa juga kemampuan pemproses ada peranan penting untuk penstriman yang lancar.

  Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
  Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: