Unifi Mobile: Boleh Dicampak ke Dalam Longkang

Ingat lagi dulu saya dengan pelan menarik Unifi Mobile. Pelan Bebas Monthly menawarkan LTE unlimited pada harga RM35 sebulan tanpa kuota. Tanpa pengasingan kuota penggunaan biasa dan hotspot. Bagi saya, pelan ini sudah cukup adil bagi pengguna dan telco. Dengan kelajuan dihadkan pada 10mbps, pelan ini sudahpun memadai dan tidak membebankan telco mahupun poket pengguna.

Namun, perubahan bermula sejak Januari 2023 dengan pengenalan kuota hotspot 10GB pada pelan Bebas Monthly RM35. Hari ini, saya langgan semula pelan bulanan Unifi Mobile. Eh? Sudah tiada kata “Bebas”. Kuota hotspot pun dikurangkan lagi kepada 5GB sahaja dengan FUP penggunaan biasa 60GB!? Pelan BEBAS Monthly kini dijenamakan kepada Monthly Unlimited. Apa yang ‘unlimited’ pun tak tahulah. Unlimited bodoh?

Unifi Mobile kini sudah bebas sebebasnya. Bebas ke rahmatullah.

 

Murung Mohowongso
Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

1 Comment

Apa pendapat anda?

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hantu

wahh baru perasan , kiranya fupnya limit di 60gb saja lah..Min kau boleh promo sim yg true unlimited dak

spot_imgspot_img
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x