More

    The Guest : Syaitan Yang Membunuh

    Kisah Iblis Yang Menghasut Manusia

    Korang kena layan drama ni. Serius.

    Biasanya abam tak layan drama Korea.

    Tapi The Guest ni lain dari yang lain.
    Dalam drama The Guest, terlalu banyak pembunuhan berlaku, dan banyak juga watak yang membunuh diri.

    The Guest

    Sekali dah tengok, pasti terpaku dan tak sabar nak tonton episod seterusnya. Kalau hati tak kuat, jiwa tak kental, semangat tak keras, eloklah cari drama lain.

    Semuanya – berkisarkan tentang iblis bernama Park Il-do.

    Iblis ini dari golongan atau bangsa iblis teratas. Ia mampu mengarahkan golongan bawahan untuk merasuk manusia² yang lemah, iaitu mereka yang dikuasai oleh unsur negatif seperti marah, dendam, dengki, dan sebagainya lagi.

    Manusia yang dirasuk akan menjadi gila, membunuh ahli keluarga sendiri atau orang lain, dan di akhirnya mereka akan membunuh diri sendiri dengan menikam mata mereka.

    Yoon Hwa-pyung, seorang kanak² lelaki dan juga seorang medium, iaitu manusia yang mampu menjadi perantara antara iblis dan perawat, pernah dirasuk oleh iblis suruhan Park Il-do.

    The Guest di Netflix

    Choi Yoon, mempunyai abang yang hilang setelah dirasuk, dan Kil-young pula ialah anak kepada seorang detektif.

    Setelah 20 tahun, ketiga mereka ditemukan semula apabila Park Il-do mula membunuh kembali!
    Saksikan drama berdarah lagi mendebarkan ini, di pautan:

    https://www.netflix.com/title/81267787

    Artikel Terkini

    Artikel Berkaitan

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x
    %d bloggers like this: