Telefon Pintar Lingkungan Harga Bawah RM1500 Pilihan OMGH

Kalau sebelum ini, abam kongsikan senarai telefon pintar yang boleh didapati dengan harga dalam lingkungan RM1500 hingga RM1999, kini abam kongsikan pula telefon pintar dalam bajet bawah RM1500.

Kita cuba untuk langkau bawah 1000 dulu buat masa ini kerana kebiasaannya peranti harga ini adalah dalam niche ‘entry level.’

Oleh itu tanpa melengahkan masa, kita terus ke senarai yang telah disusun dengan teliti:

1. Realme 9 Pro+

Realme 9 Pro+ menjadi pilihan kerana ia boleh dikategorikan sebagai antara peranti pertengahan yang mempunyai spesifikasi ‘killer.’

Selain Poco F4, Realme 9 Pro+ juga mempunyai OIS pada kamera utamanya. Sesuai digunakan oleh anda yang berminat dengan dunia videografi dalam bajet marhaen.

Beli di:

Shopee: https://shope.ee/20MGjmkipI

Lazada: https://c.lazada.com.my/t/c.coDU5c

2. OPPO Reno7 5G

Buat peminat OPPO, ini peranti yang sesuai untuk anda. Dikuasakan oleh Dimensity 900, kamera 64MP, dan pengecasan pantas 65W yang mampu memenuhkan bateri berkapasiti 4500mAh dalam masa 31 minit.

Berita baiknya, ia mempunyai headphone jack dan sokongan storan SD mikro.

Beli di:

Shopee: https://shope.ee/2Kz797Vwxv

Lazada: https://invol.co/clfgrbs

3. Vivo T1 5G

Ini pula untuk peminat vivo, vivo T1 5G dikuasakan oleh Snapdragon 778G. Mempunyai bateri berkapasiti 4700mAh, ia dapat dipenuhkan dengan cepat melalui teknologi Flash Charge 66W (50% dalam masa 18.2 minit).

Dengan 8GB RAM dan 4GB RAM tambahan (Extended RAM), anda dapat memainkan permainan terbaru tanpa bimbangkan tentang prestasi lagi.

Beli di:

Shopee: https://shope.ee/6Uog72vGW8

Lazada: https://invol.co/clfgred

4. Samsung Galaxy A33 5G

Kita pastinya tidak akan lengkap tanpa model dari Samsung. Model ‘entry level’ dari Samsung ini sememangnya tidak menghampakan. Serius, ini antara model yang boleh diketengahkan apabila ia ada pelbagai ciri menarik.

Kameranya disertai OIS, skrin Super AMOLED 90Hz, mempunyai sokongan storan kad SD mikro, pembesar suara stereo, dan bateri berkapasiti 5000mAh, penggemar multimedia pasti tidak akan lepaskan peluang ini.

Beli di:

Shopee: https://shope.ee/10TjZuW78K

Lazada: https://c.lazada.com.my/t/c.coD5wt

5. Redmi Note 11 Pro+

Ini antara peranti pertengahan dari Redmi yang memiliki teknologi pengecasan pantas 120W, tanpa perlu mengorbankan bajet bulanan anda. Ia dapat memenuhi kapasiti bateri 4500mAh dalam masa 15 minit, menjadikan Redmi Note 11 Pro+ sebuah peranti yang menyelesaikan masalah ‘battery anxiety.’

Tidak lupa juga ia mempunyai 5G, skrin AMOLED 120Hz, kamera 108MP, pembesar suara stereo dengan talaan JBL – nikmat sungguh buat mereka yang sedang menjadi pengganti telefon pintar yang sudah usang.

Beli di:

Shopee: https://shope.ee/6zkm4AAvHk

Lazada: https://c.lazada.com.my/t/c.cofFts

Sebutan Terhormat (Honorable Mention):

1. Infinix Zero X Pro

Peranti ini satu-satunya peranti 4G berbanding senarai di atas. Tetapi ia ada keistimewaan tersendiri yang tidak patut kita terlepas pandang.

Berbanding Infinix Zero 5G yang mempunyai 5G (duh!), skrinnya adalah AMOLED, 120Hz, dan turut mempunyai kamera beresolusi 108MP, kamera kedua 8MP (telefoto periskop) dengan 5 kali zoom serta kedua-dua kamera ada OIS. Kamera ketiga pula ialah kamera 8MP sudut ultra-lebar.

Beli di:

Shopee: https://shope.ee/30Eo0TiWEj

Lazada: https://c.lazada.com.my/t/c.coDSzX

2. Infinix Zero 5G

Sebut mengenai peranti Infinix, ini satu lagi peranti yang agak istimewa. Harganya murah, bawah RM1000, tetapi punyai 5G. Selain itu, ia turut dilengkapi dengan kamera 48MP dan 13MP telefoto 50mm (30 kali zoom), manakala kamera ketiga pula 2MP (bokeh).

Baterinya berkapasiti 5000mAh beserta pengecasan pantas 33W, sehari suntuk anda dapat menggunakannya sebelum perli dicas semula.\

Beli di:

Shopee: https://shope.ee/9K8rZBXU05

Lazada: https://c.lazada.com.my/t/c.coD5DJ

Selamat memilih kalian semua.

Arya Putra
Arya Putrahttps://omghackers.com/
A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x