Tips Dan Tutorial Torrent

Strim Video Dari Laman Torrent Dengan WebTorrent Desktop

Penafian: Kami tidak menggalakkan cetak rompak, malah kami menggalakkan pembaca agar sentiasa membeli atau membayar untuk menikmati kandungan video yang dilindungi Akta Hak Cipta. Artikel adalah sekadar ulasan umum. Sebarang penggunaan kandungan laman adalah diluar tanggungan pihak omghackers.com. Kebiasaannya, kalau dulu tabiat saya, saya suka muat turun dengan begitu banyak sekali filem-filem di laman Torrent. Namun […]

Berita Torrent

Facebook Memadam Laman ExtraTorrent Dan Profail Admin

Facebook telah melakukan satu tindakan drastik apabila mereka memadam laman rasmi ExtraTorrent selepas menerima aduan berkenaan hakcipta daripada para pemegang-pemegangnya. Tidak lupa juga mereka memadam-mengtongsampahkan-mengkecebur profail para admin laman tersebut. Selain itu, mana-mana pengguna Facebook lain yang hendak mengepos pautan URL ExtraTorrent akan dikehendaki melalui pemeriksaan sekuriti tambahan oleh Facebook. Apa yang agak sadis ialah […]

Torrent

5 Laman Torrent Alternatif Kepada KickassTorrents

KickassTorrents (KAT) menerima nasib yang sama dengan The Pirate Bay (TPB) apabila pengasasnya ditahan oleh pihak berkuasa, domain disita, dan laman tersebut ditutup. Maka bertebaranlah para ‘torrenters’ yang tegar melata di muka bumi Matrix seraya melaungkan “Bebaskan Artem” serta mengibar panji-panji kebebasan berinternet di seluruh dunia. Namun Artem tetap terpenjara, dan semua peminat setianya juga […]

Berita Torrent

Laman Salinan Dan Palsu Kepada KickassTorrents Muncul Selepas Laman Asal Ditutup

Sebenarnya, Abam Hax perati je kau orang nih. Lepas laman KickassTorrents ditutup, banyak laman-laman salinan (cached) dan palsu (fakes/imposters) yang muncul seraya mendakwa mereka adalah kemunculan semula laman rasmi KAT. Alahai, betul lah kau orang ni tak belajar dari pengalaman. Dulu benda yang sama dah pernah berlaku kepada Yify, kemudian muncul banyak laman palsu, kau […]

Artikel Berita Torrent

KickassTorrents Memasuki Zon Kegelapan, Kini Mempunyai Alamat Dark Web

Laman indeks torrent yang popular selepas The Pirate Bay, iaitu KickassTorrents, kini sudah menambah sebuah pautan kepada lamannya melalui URL dark web, untuk mencegah sekatan. Seperti yang kita tahu, buat masa ini laman The Pirate Bay sedang ‘down’. Tak habis-habis dengan isu serbuan oleh pihak berkuasa. Jadi setakat ini, laman KickassTorrents ini atau dikenali sebagai […]

Artikel

Akhirnya Terbongkar Agenda ‘Pemilik’ Baru Laman YTS: Kempen Boikot YTS.ag!

Hei, siapa yang tak suka tonton filem? Siapa yang benci dengan ‘pirate movies’? Siapa? Oh ya, dah tentulah mereka-mereka yang buat keuntungan darinya. Sabar, baca dengan tenang dahulu paparan e-mel di bawah ini: Kita semua sedia maklum pemilik asal laman Yify a.k.a YTS.to telahpun diberi amaran supaya tidak lagi meneruskan kegiatan mereka memuat naik filem-filem […]

Berita Torrent

Popcorn Time Kembali, Bakal Memeriahkan Dunia Torrent Anda Seperti Dulu

Benar, tidak ada perkara yang kekal selamanya. Kalau servis dari syarikat yang sah di sisi undang-undang pun boleh terlungkup dan ‘bungkus’, apatah lagi servis yang tidak. Begitu jualah dengan Popcorn Time. Bulan lepas boleh dikatakan aplikasi ini tidak lagi dapat memberikan khidmatnya kepada pengguna dek kerana para pembangun telah pun ‘ditemui’ oleh pihak berkuasa. Namun […]

Berita

YTS.ag Ialah Laman Palsu YTS

Selepas ketiadaan laman Yify/YTS akibat dari beberapa amaran keras dari pihak berkuasa, telahpun muncul beberapa laman palsu yang ‘mengakui’ mereka adalah laman Yify/YTS yang terbaru. YTS.ag adalah salah satu yang paling ‘menyinar’ antara kesemuanya. Walaubagaimanapun, laman tersebut yang mana berhubung/berkaitan/terlibat dengan kumpulan yang pernah melakukan pencerobohan terhadap laman EZTV hingga menyebabkan ia ditutup cuba untuk meyakinkan […]

Artikel Berita Torrent

Seven Torrents, Pengganti YIFY/YTS

Umum sedia mengetahui akan ‘kehilangan’ laman YIFY a.k.a YTS, yang pada awalnya dikatakan ‘down’ dek kerana serangan DOS. Namun, berdasarkan kepada apa laman Torrent Freak, mengikut pengalaman mereka ada kemungkinan laman YIFY / YTS ini telah pun dibubarkan buat selama-lamanya. Punca sebenar masih belum diketahui. Sedih dengan hakikat ini, namun hidup harus diteruskan. Meneruskan legasi […]

Torrent Ulasan

Bitlord – Raja Klien Torrent

Bertemu dan.. berpisah adat manusia.. Biasaaa.. Huhuhu.. Sekian lama uTorrent berjasa, bertahun-tahun lamanya, kini dah tiba masa untuk saya mencuba sesuatu yang lebih menarik dan baru. Ya, ya, baru untuk saya, mungkin sudah lama untuk anda. Tapi… peduli apa. Selamat tinggal uTorrent. Selamat bertugas, Bitlord! Apa Ciri Bitlord Yang Menarik? Apa yang paling dikehendaki dari […]