Streams R Us: Strim Video-Video Filem Tanpa Iklan Secara Percuma

Kita dah puas juga disajikan dengan pelbagai aplikasi untuk strim video-video kegemaran, terutamanya drama dan filem. Aplikasi-aplikasi tersebut punya pelbagai ciri menarik, tidak kurang juga terkadang menyusahkan dek kerumitannya.

Bagaimana jika saya perkenalkan kepada anda satu aplikasi yang teramat mudah untuk digunakan. Hanya perlu pilih video, klik main dan strim sepuasnya?

Ya, aplikasi tersebut adalah Streams R Us.

Dikatakan ia adalah aplikasi yang disertakan sekali dengan Gears TV dan Reloaded IPTV, namun ia telah dihentikan pembangunannya atas sebab-sebab *ehem*Hak Cipta*ehem*.

Akan tetapi ada sumber yang juga mengatakan bahawa pembangunannya telah disambung oleh individu lain, yang berminat untuk mengemaskini aplikasi dan senarai video-videonya. Ini terbukti apabila saya sendiri mencari video *ehem*Black Panther*ehem* dan ternyata video tersebut ada tersenarai di dalamnya dan apabila dimainkan, ia juga adalah dalam resolusi definisi tinggi (HD).

Senyum kau ye..

Apa pun mari kita sama-sama lihat bagaimana cara untuk memuat turun dan memasang Streams R Us ini.

Pertama sekali, anda perlu muat turun aplikasi DroidAdmin a.k.a Filelinked di sini: Filelinked

Kemudian, setelah pasangkan ia, masukkan kod 74747474 untuk mengakses stor Cb74. Cari ‘Streams R Us’ dan klik pada butang anak panah ke bawah untuk muat turun.

Apabila ia telah siap dimuat turun, anda boleh klik pada butang ‘main’ untuk memasangnya.

Tunggu sehingga ia selesai muat turun data yang diperlukan.

Untuk log masuk, gunakan nama pengguna ‘free’ dan kata laluan ‘sru’.

Setelah itu, anda boleh klik pada ‘Watch Movies’. Dua pilihan yang lain anda boleh abaikan kerana ia tidak lagi dipedulikan.

Anda akan diberikan 4 pilihan. Search, Ten Random, Wall View, dan Genre View. Jika anda ingin mencari semua video-video yang ada, hanya klik pada Wall View dan anda akan dipaparkan dengan ratusan video-on-demand.

Beginilah bagaimana rupanya Wall View tersebut. Anda boleh terus pilih, klik dan mainkan mana-mana video yang anda mahu.

Klik pada ‘Play Movie Now’.

Tunggu sebentar untuk prebuffer.

Siap! Video yang anda mahu sudah boleh terus distrim dan ditonton tanpa sebarang tetapan lain yang anda perlu lakukan.

Kontra? Kalau pun ada satu kontra ialah setiap video tiada sarikata dan tiada kemudahan/kebolehan untuk memuat naik sarikata pilihan sendiri. Itu sahaja.

Baiklah. Jika anda berminat untuk baca lagi artikel-artikel seperti ini, jangan lupa, kongsikan dengan semua rakan-rakan anda. Setiap trafik yang masuk ke blog dan page di Facebook adalah amat bermakna buat kami. Terima kasih.

Arya Putra
Arya Putrahttps://omghackers.com/
A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x