Saya Hiyama: Gadis Gempa Bumi Comel Kegilaan Internet!

Saya Hiyama, satu nama yang mungkin asing didengari tapi wajahnya tidak lagi asing di internet. Pandemik COVID-19 telah membawa kita semua kepada pelbagai penemuan baru khazanah-khazanah internet yang dahulunya tidak pernah muncul di paparan skrin anda.

Begitu juga halnya dengan Saya Hiyama, seorang gadis pembaca pengulas laporan cuaca di saluran WeatherNews.jp, sebuah laman dan media berita cuaca di Jepun. Gadis berumur 28 tahun tahun itu dilahirkan pada 27 Oktober 1993 dengan ketinggian 161cm.

Populariti gadis ini mula meletus setelah videonya tular di laman YouTube yang menunjukkan perubahan drastik tona dan mood suara daripada ceria kepada serius dalam sekelip mata apabila Jepun dilanda gempa bumi.

Seperti mana keajaiban algoritma cadangan video YouTube, mereka yang menonton video tersebut mula menerima cadangan demi cadangan video sedutan sesi siaran langsung Saya Hiyama semasa sedang mengacarakan rancangan cuaca di WeatherNews dengan nama panggilan ‘Sayachi‘.

 

Gelagat comel dan celoteh secara spontan gadis ini membuatkan ramai tak kering gusi dengan telatahnya. Tak kurang juga ramai yang mendambakan gadis ini sebagai ‘gadis idaman’. Populariti beliau juga semakin meningkat setelah tular pula gambarnya memakai pelbagai kostum watak anime.

Kewujudan saluran Youtube WeatherNewFans juga menjadi pendorong kepada populariti Saya Hiyama di mana klip-klip video beliau telah dipotong dan dipilih untuk dimuat naik ke dalam saluran tersebut. Di saluran itu, pelbagai video pendek Saya Hiyama dalam pelbagai gelagat telah menerima jutaan tontonan!

 

Siapa sangka, gadis yang berkelulusan ijazah dari Universiti Rikkyo dan mempunyai pekerjaan profesional itu sebenarnya mempunyai hobi dan minat yang mendalam terhadap manga, anime dan suka mengenakan cosplay.

Comel, berpendidikan, seorang profesional dan bekerjaya. Tidak menghairankan bagaiman seorang gadis boleh digilai dan dicemburui ramai di seluruh dunia.

Saya Hiyama boleh ditemui di YouTube, dan laman sosial rasmi beliau.

Sumber:

  1. Instagram Saya Hiyama
  2. Twitter Saya Hiyama
  3. Weathernews.jp
  4. Wethersnews Youtube
  5. WeatherNewFans Youtube

Murung Mohowongso
Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x