Satu Penghinaan! HP Malaysia Hidangkan Babi Kepada Tetamu Islam

Hantaran asal saudara Cerah tentang pengalamannya dihidangkan menu babi di majlis makan malam HP. Ini bukan syarikat kecil. HP sudah bertapak di Malaysia sekian lamanya. Majlisnya juga bukan majlis kecil. Pasti sudah tahu siapa senarai tetamu dan sudah banyak perbincangan dalaman dibuat. Majlis berskala besar begini sudah tentu banyak melalui perancangan dan kelulusan ramai penyelia.

Tak kan lah semua PIC HP ini buta perut, buta budaya, tak reti menghormati dan tak tahu norma hidup masyarakat majmuk Malaysia kan? Babi dalam nasi dan dihidangkan atas meja. Kalaupun dihidangkan dalam mangkuk asing pun saya tak kan sanggup makan. Kalau saya, memang say terus angkat kaki dari majlis. Baik saya pergi makan di kedai tomyam mek siam. Orang datang dari Kota Bharu terus lajak ke Sabak Bernam untuk menghadiri majlis makan malam. Sudah lapar, dihidangkan babi pula. Cerita dongeng Lebai Malang pun tak se-tragis ini.

Sudahlah buat masalah dengan Cerah. Dia pergi ganggu pula ayah saudara Cerah di telefon. Buat masalah dengan orang lain, tapi pergi kacau orang lain. Betul-betul kartun dan tindakan tak sekolah. Kalah kerja budak intern.

Murung Mohowongso
Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x