More

  Rows: Alternatif Kepada Microsoft Excel Dan Google Sheets

  Kami sudah menulis berbagai artikel tentang perisian/aplikasi alternatif. Ada antaranya di platform Windows, manakala lain adalah untuk Linux. Baru-baru ini, syarikat perisian ‘Rows’ telah melancarkan aplikasi desktop baharu dalam versi beta.

  Ia dicipta sebagai alternatif kepada Microsoft Excel dan Google Sheets.

  Rows sebelum ini tersedia sebagai aplikasi web, dan versi itu nampaknya ada pengehadan prestasi. Syarikat berkata versi desktop akan menyokong ‘sheets’ yang kompleks dan berskala besar, serta menyediakan asas untuk fungsi yang hanya terdapat pada Rows.

  Duopoli Microsoft dan Google telah membawa kepada kekurangan inovasi. Maka, orang penting syarikat itu percaya sudah tiba masanya pasaran perisian Spreadsheets dimasuki oleh pesaing terbaru.

  Rows telah memberi tumpuan pada keupayaan untuk menggunakan integrasi API pihak ketiga ke dalam spreadsheets, dengan sedikit atau tiada kepakaran pengekodan diperlukan.

  Ini bererti pengguna dengan mudah boleh menarik data daripada pelbagai perkhidmatan seperti Google Analytics, Twitter, dan Stripe ke dalam spreadsheets mereka, dengan cara yang memerlukan kepada penguasaan Excel.

  Spreadsheets Rows juga boleh dikonfigurasikan untuk mengemas kini sendiri pada selang masa yang ditetapkan. Sebagai contoh jika spreadsheet tersebut dikemas kini setiap 60 saat dengan maklumat harga baharu daripada pasaran Amazon, ia dapat membenarkan perbandingan harga masa nyata dengan berkesan.

  Rows boleh digunakan secara percuma di pautan: Rows

  Arya Putra
  Arya Putrahttps://omghackers.com/
  A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: