Album Daft Punk – Random Access Memory dalam FLAC

Banyak yang anda boleh dapat sekiranya mahir dalam teknik enjin carian. Contohnya, jika anda mencari kata kunci “Index of Daft Punk FLAC” di Google, anda akan terjumpa direktori simpanan atas talian file FLAC Daft Punk.

Adakah ia halal? Untuk pemiliknya, mungkin halal kerana mereka membeli album berkenaan dan cuma membuat salinan simpanan. Untuk orang lain yang mengakses alamat tersebut, sudah tentu tidak. Namun begitu, sesiapa saja boleh memuat turun fail tersebut sekiranya tahu alamat URL simpanan fail.

Contoh alamat URL:

http://192.227.134.252/Daft%20Punk%20-%20Random%20Access%20Memories%20(2013)%20%5BLimited%20Box%20Set%20Edition%202014%5D%20(FLAC%2024-88,2)/

Anda boleh lihat, dalam direktori ini, album penuh Daft Punk – Random Access Memory dalam format FLAC boleh dimuat turun secara terus. Jika anda tidak membeli salinan album ini secara sah, anda telah melakukan cetak rompak jika memuat turun fail ini. Jika anda sudah membeli, maka index ini sangat berguna untuk anda jika ingin mendapatkan semula album anda sekiranya hilang.

Sekian perkongsian saya hari ini. Ini adalah hantaran untuk tujuan pendidikan, bukan menggalakkan cetak rompak. Cetak rompak boleh dihukum dan menyalahi undang-undang. Saya tidak bertanggungjawab terhadap tindakan anda. Segala alamat dan info diperolehi dari public domain dan boleh diakses secara public.

Murung Mohowongso
Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x