Uncategorized

Ramadan With Google (My Ramadan Companion)

Dalam banyak-banyak perkara, saya paling tidak sangka.. yang Google akan buat satu laman khas yang didekasikan untuk Ramadan. Bukan Ramadan bin Hamdan, rakan anda di sekolah dulu. Bukan.. ini adalah laman khas untuk bulan Ramadan nan mulia ini.

Apa yang menariknya?

Ohhh.. laman ini mempunyai pelbagai perkara dari resepi makanan-makanan khusus untuk tatapan para ibu (dan juga bapa serta anak-anak yang mahu menempel di dapur juga), ada video-video menarik dari YouTube, tak lupa juga senarai restoran-restoran halal di sekitar kawasan anda.

Jika anda menggunakan Google Now, ia akan menyarankan beberapa aplikasi yang berguna untuk anda yang dapat dimanfaatkan pada bulan Ramadan ini.

Walaupun video-video yang disyorkan oleh My Ramadan Companion ini tidak menarik pada pandangan saya, dan juga resepi makanan yang diberikan kepada saya cuma satu iaitu resepi Samosa (huh, sedih!), tetapi usaha Google ini bolehlah dipuji.

Nah, pergi ke pautan ini untuk membukanya : My Ramadan Companion

Arya Putra
A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]
https://omghackers.com/