A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at arya@omghackers.com

Salam semua sahabat-sahabat My Hackers Are Here @ MyHAC!
ahaaa..aku dah register nama baru bagi blog ni..MyHAC tu isteri aku yang bagi nama sebab asalnya aku nak letak MyHAR..tapi lama-lama fikir betul jugak cakap dia..tak beberapa sedap..heheh..akhirnya aku letak la MYHAC.CO.CC..haa!
sebab ape tukar domain blog? atas salah satu sebabnya nak bagi nampak profesional sikit..hahah! lagi satu, bak kata Pendekar Berkuda dan Melvister, kalau pakai domain, akan memudahkan enjin pencarian seperti google, yahoo, ask, dan lain-lain untuk mencari alamat blog kita..

hanya nak buat sedikit pengumuman, kepada mereka yang dah follow blog ni, pagi tadi aku duk godek-godek setting pada blog ni..kemudian dengan pantasnya masa berlalu, akhirnya aku berjaya jugak tukarkan alamat blog, serta domain blog ni daripada myhackersarehere.blogspot.com (panjang tu) kepada myhac.co.cc

Nampaknya blog ni dah selangkah ke hadapan sebelum aku dah cukup finance untuk pakai domain berbayar, domain impian aku iaitu [dot] com..apa? domain ni percuma ke? ya! domain yang aku pakai sekarang ni sememangnya percuma! dan ia setanding dengan domain berbayar yang lain seperti [dot] com, [dot] org dan lain-lain lagi..hmm..korang nak aku buat tutorial untuk tukarkan domain ni ke? kalau nak, sila la bagi komen kat bawah..kalau ramai yang minta, aku akan buat post tersebut ye..

Untuk kawan-kawan yang baru mengenali My Hackers Are Here, sebelum ni shoutbox (shoutmix) tu aku letakkan secara tersorok di atas page dengan satu button untuk di-klik sebelum menampilkan shoutbox tersebut..namun, atas sebab-sebab masalah java script dan mungkin atas sebab komplikasi dengan domain baru ni (blog baru nak menyesuaikan diri dengan domain ni kot..heheh..), aku amek keputusan untuk letakkan shoutmix secara biasa sahaja (tampal aje kat tepi blog ni..)

Jadi kawan-kawan semua, serta khususnya follower, nak ke pakai domain macam
My Hackers Are Here @ MyHAC ni? heheh..kalau nak, sila bagi komen lah ye! 🙂

Comments

  1. bukan tan nak pakai domain berbayar tapi aku belum ade masa lagi nak arrange semua yang perlu untuk tukar domain..heheh..
    aku nak pakai domain dot com macam melvister, dgodam, dan ramai lagi! heheh! =)

  2. hahaha..dah beli la bro..tggu esok atau lusa eh…siap [dot]com lagi..:P

    nnti aku post sal promosi domain ngn hosting..:)

  3. @ Pendekar Berkuda waaahh! murahnya!
    RM25 setahun? berbaloi-baloi..tapi nape Pendekar pakai [dot] org? sebab nampak comel? heeeeehhheeehheeeh..:D

    @ darxniq terima kasih ye atas perkongsian maklumat tu..best betul jadi blogger ni..ade aje maklumat ngan ilmu baru aku dapat..tak sabar nak pakai [dot] com! =)

  4. @ Melvister sory la bro..ko lambat bagi cadangan..aku dah order www[dot]myhackersarehere[dot]com
    heheheh..:)
    lagipun www[dot]myhackers[dot]com dah ada orang guna..myhackerz aje yang tak ade lagi..tapi tak ape la..bukan pjg sgt pun myhackersarehere tuu..heheh..

Comments are closed.