Salam semua..entry ni adalah entry yang ke 5 pada hari ini..Mr.Hac terpaksa post dengan banyak sebab minggu depan agak sibuk untuk Mr.Hac. Oleh itu, entry ni Mr.Hac dedikasikan untuk semua followers dan para pembaca sekalian..

Masalah yang sering kita hadapi apabila menggunakan Internet Download Manager (IDM) yang crack ialah server check yang kerapkali mengganggu..biarpun kita sudah menggunakan PATCH dan CRACK yang paling baru untuk ‘membunuh’ server check ini, namun kadangkala ia tidak memberikan kesan..IDM sudah melakukan banyak pembaharuan dan penambahbaikan untuk ciri-ciri keselamatan perisiannya..

Kaedah Hack/Crack IDM Secara Manual:

1. Muat turun perisian IDM versi trial di laman pembangunnya iaitu —> Internet Download Manager
(Nak update pun boleh)

2. Klik pada Registration dan masukkan semua maklumat yang diperlukan. pada tetingkap registration, ia akan meminta maklumat seperti –> Name, Last Name, Email Address & Serial Key

3. Setelah mengisi maklumat seperti nama, e-mel, selepas itu masukkan serial key. Sila masukkan serial key di bawah (salah satu).

NRPXD-PIIYA-2YSOE-93SOA
2R7SC-NR3D7-SQWRQ-790BC
B2NN9-WZMY7-7WCSV-XMNIQ
ZVZO2-Z7MOR-YSYQX-ASDX9
ZQ3PR-AXVEE-CSE3E-CZYDA
DN7Y2-QY2WI-XSBE3-VYV03
22V3Q-0A9EY-3UA7O-OAO0Y
RLDGN-OV9WU-5W589-6VZH1
HUDWE-UO689-6D27B-YM28M
UK3DV-E0MNW-MLQYX-GENA1
398ND-QNAGY-CMMZU-ZPI39
GZLJY-X50S3-0S20D-NFRF9
W3J5U-8U66N-D0B9M-54SLM
EC0Q6-QN7UH-5S3JB-YZMEK
UVQW0-X54FE-QW35Q-SNZF5
FJJTJ-J0FLF-QCVBK-A287M

klik Ok untuk melengkapkan Registration.

4. Selepas kesemua langkah ini, akan muncul tetingkap lain yang menyatakan IDM telah didaftarkan dengan serial key yang palsu dan ia akan ‘exit’ dengan sendiri..ini diakibatkan oleh SERVER CHECK yang telah dapat mengesan dalam IDM terdapat serial key yang tidak ada di dalam data base pelanggan-pelanggan IDM.

5. Di sinilah kita memulakan langkah untuk mematikan server check IDM..

Pergi kepada Start > Run… > taipkan

notepad %windir%system32driversetchosts

Nota: Untuk pengguna Windows 7, korang tidak akan dapat ‘save’ hosts file..melainkan korang sudah disable sistem ‘Run As Administrator’..

Oleh itu, pergi ke drive C:/ > Windows > System32 > Drivers > Etc > dalam folder ini korang akan jumpa host file tersebut.

6. Klik kanan pada fail hosts, dan klik pada Properties. Pergi kepada tab Security dan pergi kepada akaun admin. korang akan nampak ‘button’ edit. klik pada button edit dan tandakan ‘Allow’ pada semua kotak bahagian ‘Allow’ untuk memberikan ‘Full Access’ sistem kepada korang.

7. Klik pada fail hosts. buka dengan menggunakan notepad. satu fail akan keluar seperti gambar di bawah:

Kemudian, salin dan tampal (copy and paste) code di bawah pada fail hosts tadi (seperti dalam gambar di atas)

127.0.0.1 tonec.com
127.0.0.1 www.tonec.com
127.0.0.1 registeridm.com
127.0.0.1 www.registeridm.com
127.0.0.1 secure.registeridm.com
127.0.0.1 internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 www.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 secure.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 mirror.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 mirror2.internetdownloadmanager.com

Selepas menambahkan code di atas, save fail notepad tadi.

Setelah itu, buka kembali IDM korang yang dah ‘exit’ selepas merajuk bila dimasukkan serial number yang palsu..ajaibnya (ajaib ke Mr.Hac?), IDM korang tak merajuk lagi dah! hehehe..

yang paling menarik, kalau korang nak upgrade lain kali, hanya perlu muat turun perisian IDM versi trial dari laman pembangunnya, dan apabila korang install IDM, ia merajuk kembali dan minta dimasukkan serial number, korang hanya perlu masukkan sahaja salah satu daripada serial number di atas tadi dan, wal-lah! IDM akan Full Version..ia akan sentiasa Full Version untuk setiap kali korang upgrade..

Ni bukti IDM Mr.Hac yang dah Full Version dengan kaedah ni:

Nota: nak update, memang dah tak boleh langsung..korang nak bukak laman web IDM pun tak boleh sebab dah di-disablekan oleh code tadi..sebagai jalan penyelesaian untuk update IDM, korang buka laman pembangun IDM, nanti korang akan diminta untuk masuk melalui cached copy. masuk melalui situ ok? dah masuk, apa lagi..sedut la!

Suka tak? kalau suka, kasik komen aaaaaa…

Patch : Link

Comments

  1. Mr hac..aku dah try buat semua tu but still IDM aku merajuk mcm berok..haha

    nk buat camner ek?aku pengguna window 7 and aku dah try buat yg adminis tu..tp masalahnya aku tak boleh nk tick dekat allow semua tu..

    bantulah daku wahai Mr Hac

  2. eh..pelik plak..

    Hac pun gunakan windows 7 jugak..
    ok je..

    sabo2..nanti aku pikirkan..
    yang atas ni ko dah buat belum?
    pelik la…

  3. aku dah buat bro..mungkin sbb aku tak boleh nk tick yg allow semua tu kot..sbb,bila aku save host yg dah diedit tu,dia akan save dekat tempat lain..bukan dekat host yg sama..

    ok2 take time..btw,kalau tempoh trial dah tamat still boleh buat ke Mr Hac?

    sorry doh menyusahkan ko..aku mmg dah jatuh hati ngan IDM ni..sbb tu usaha gak nak bg boleh guna..hehe

    thanks bro

  4. Bro, trimas byk2!!
    ak skrg pkai IDM 6.05… pkai patch pn die mrajuk cam haremmm..
    pkai cara ko jgk berkesan.. tq bro!

  5. em..aku mmg dok amek serial code idm dari dlu lagi kat youtube jek..hehe.. tp ko ada cara nak speedup x ngan IDM.kot2 la leh korek bg dl speed naik 50% ka..hehe

  6. mr hac sy puny lg plk
    mula2, xleh gak jd cm juanyuan tu..
    then sy copy blk kt host tu sbjik cm dlm gmbr..
    kne tab skit ltk btol2 kt bwh local host tu cm dlm gmbrr

    tp bile cek update die ckp network unreachable
    cannot connect to idm

    tp full v6.05 haha..n try donlop bleh j..hehehe
    agk2 nye ad efek pape x??

  7. takde efek ape pun..
    efeknya kalau ada pun hanya tak boleh bukak website IDM..

    senang aje..remove sekejap script tu, bukak website IDM, download IDM latest, then apply the script again! hahaha..

  8. @ Jebat Malaya thanks bro 4 answering it..heheh..

    @ Anonymous kena setting dulu windows 7 tu supaya jadi ala2 windows XP..lepas setting tu takde la jadi camtu..

  9. Bro Arya Putra,ak xleh nk click button "Allow" tu(window 7) kat bhgian admin tuh,.cmner ekk nk settle prob nieh?lizz bro bg tips,..IDm lah hrapan aku,..

  10. Bro Arya Putra yg bijaksana dan bestari,.pada tetingkap Permissions For Hosts tue,yg kena click smua "Allow" tu,dlm bnyak2 option yg dibagi mcm Modify,Read & Execute,Read,Write,,.semua aku bleh allow,tapi option "Special Permissions" ak xleh allow,npe ekk??,.Pliz plizz plizz bro selamatkan aku,..

  11. @ anonymous yang pertama sila cari alternatif..tapi sebelum tu aku nak tanya kena block macam mana tu?

    @ anonymous yang kedua ko pakai PC mana? office ke PC sendiri?

  12. bro hac, aku dh wat seme bnda yg ko ckp ni..tp bile aku 'run' semula IDM, dia tetap ckp aku pkai fake serial..then mintak masukkn name, email n serial num…

    bleh x ko dptkan hacked file (.exe) utk latest version IDM ni?

  13. bro… aku dah buat sume tp still xleh cam ner ni??

    "disable sistem 'Run As Administrator'.. yg tu kat mn ??
    masalah sama ..
    masih tak leh tick suma kotak tu ..
    special permissions tu tak leh nak tick …"

  14. mr hackers tlg sy pls!!!! yg ke 6, sy buat tak jd….tab security ada kat mane??

    6. Klik kanan pada fail hosts, dan klik pada Properties. Pergi kepada tab Security dan pergi kepada akaun admin. korang akan nampak 'button' edit. klik pada button edit dan tandakan 'Allow' pada semua kotak bahagian 'Allow' untuk memberikan 'Full Access' sistem kepada korang.

Comments are closed.