Uncategorized

Hack Windows Administrator Password

Kaedah hack kali ini aku akan menunjukkan cara untuk menetapkan semula password administrator Windows (untuk Win 2000, XP, Vista dan Win 7) pada saat korang lupa atau apabila korang ingin mendapatkan akses kepada komputer yang korang tidak tahu password. sebelum ni aku dah pernah buat posting tentang benda yang sama jugak tapi kaedah sahaja yang berbeza..sila rujuk posting pertama blog ini..ok?

Sebahagian besar dari kita telah mengalami situasi di mana kita perlu mendapatkan akses ke komputer yang dilindungi kata laluan atau pada waktu kita lupa password administrator yang menjadikan kita mustahil untuk login ke komputer. Jadi di sini adalah kaedah hacking menggunakan perisian pintar yang boleh menetapkan semula password atau membuat password kosong (menghapuskan kata laluan) sehingga korang boleh mendapatkan akses pentadbir (Administrator @ admin) ke komputer. Korang boleh melakukannya dengan perisian bernama Offline NT Password & Registry Editor. Utiliti ini berfungsi offline, itu bererti korang harus mematikan komputer dan boot dari floppy disk, CD atau peranti USB (seperti pen drive). Alat ini mempunyai beberapa ciri-ciri berikut.

1. Anda tidak perlu mengetahui password lama untuk menetapkan yang baru
2. Akan mengesan dan menawarkan untuk membuka dikunci atau dipadam dari akaun pengguna!
3. Ada juga registry editor dan utiliti registri lain yang bekerja di bawah linux / unix, dan boleh digunakan untuk hal-hal lain selain mengedit kata laluan.

Bagaimana ia berfungsi?

Sebahagian besar sistem operasi Windows menyimpan password login dan password terenkripsi (encrypted) yang lain dalam sebuah file bernama sam (Security Account Manager). Fail ini boleh (biasanya) ditemui pada windows system32 config. File ini merupakan sebahagian dari registri Windows dan tetap tidak dapat diakses selama OS aktif. Oleh kerana itu perlu ingat bahawa adalah wajib untuk boot dari komputer korang dan mengakses fail sam melalui boot. Perisian pintar ini akan mendapatkan akses ke fail sam dan akan menetapkan semula / memadam password yang berkaitan dengan pentadbir atau akaun yang lain.

Link download untuk kedua-dua CD dan floppy drive bersama-sama dengan Arahan lengkap diberikan di bawah ini

Offline NT Password & Download Editor Reg (Klik di sini)

Dianjurkan untuk korang men-download versi CD sejak floppy drive sudah lama tidak digunakan dan tidak ada di komputer pada saat ini. Setelah korang memuat turun, korang akan dapat bootable image yang korang perlukan untuk burn ke CD. Sekarang boot komputer dari CD ini dan ikuti arahan pada skrin untuk menetapkan semula kata laluan. Mudah bukan?

Arya Putra
A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]
https://omghackers.com/