More

  Anda Kaki Mod Modem? Ada Hadiah Menanti Dari Celcom

  Celcom mula memburu pengguna yang melakukan modifikasi terhadap modem mereka.

  Modifikasi yang menjadi perhatian pihak Celcom adalah dengan menggunakan sim mereka ke dalam modem wifi untuk dikongsi kepada peranti lain.

  Menurut pelan asal, kuota hotspot adalah kuota yang berbeza daripada kuota untuk telefon pintar. Ada di kalangan pengguna yang melakukan modifikasi dan menggunakan kuota data telefon pintar mereka sebagai hotspot.

  Pengguna yang dikesan melakukan modifikasi ini dilihat sebagai melakukan kesalahan dalam penggunaan pelan internet mereka. Mereka yang dikesan akan dikenakan tindakan penalti penggantungan servis selama 2 minggu.

  Kami di OMG! Hackers? masih lagi tidak habis berfikir tentang beza penggunaan data di telefon dan wifi. Mungkin cerdik pandai di Celcom lebih arif dalam hal ini. Mungkin mereka lebih banyak mengkaji hal ini daripada mengkaji bagaimana cara untuk memastikan capaian 4G sampai ke kawasan luar bandar dengan sempurna.

  Buat guru dan murid yang terlibat dalam “kesalahan” ini, kelas “cancel” 2 minggu.

  Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
  Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: