kredit gambar kepada The Country Caller

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Bertemu lagi kita dalam artikel mengenai produk OnePlus.
OnePlus 3 ni telahpun dilancarkan sekitar lima bulan yang lalu tapi bagi pengguna OnePlus 3, termasuk Admin Amir Kubis sendiri merasakan mereka ni terlalu cepat sangat untuk perlancaran kemaskini untuk OnePlus 3, iaitu OnePlus 3T. Walau bagaimanapun, terpulang pada diri masing-masing kerana peranti tersebut tidak akan menjadi kemaskini utama.

Syarikat OnePlus akan mengeluarkan kemaskini yang terutamanya akan dikeluarkan kerana Qualcomm, Inc. Syarikat tersebut telahpun mengumumkan mengenai chipset yang terpantas iaitu Snapdragon 821!. Adakah cip tersebut bakal terdapat dalam OnePlus 3T? Jika benar, OnePlus 3T dapat mengalahkan produk terbaru Google, iaitu Google Pixel!

OnePlus 3T juga mendapat kemaskini perkakasan iaitu sensor Sony IMX398 yang mana selain OnePlus 3T, Oppo R9S juga dikhabarkan mendapat kemaskini perkakasan tersebut. Harap sensor baru tersebut dapat menambahbaik kamera OnePlus 3T, tetapi walaupun kamera ganas, tetapi tidak dapat menandingi peranti yang lain seperti iPhone 7 atau Samsung Galaxy S7 Edge. Kita tunggu dan lihat jika sensor tersebut dapat memberi kejutan pada kamera OnePlus.

Selain daripada dua ciri-ciri di atas yang hampir-disahkan, OnePlus 3T mungkin keluar dengan QHD berbanding dengan skrin Full-HD pada OnePlus 3 serta dikhabarkan mereka menambah stor penyimpanan yang besar iaitu 128GB, dan seperti biasa 64GB masih lagi ada.

Apakah agenda disebalik OnePlus 3T ni? Saya percaya bahawa OnePlus hendak menunjukkan bahawa mereka boleh mengeluarkan peranti dengan perkakasan yang terkini dan terbaik, tapi dengan harga yang murah!. Dikhabarkan juga harga OnePlus 3T ni mungkin mahal sedikit $80 (RM 348.74 tidak termasuk GST) dari peranti sebelum, iaitu OnePlus 3 dan adakah berbaloi?

Harapan saya, masa perlancaran OnePlus 3T tidak mengalami masalah stok habis seperti mana mereka alaminya dengan OnePlus 3. Kecewa juga la peranti habis stok dan penantian bukan sekejap dan kenapa mengeluarkan model baru hanya selepas lima bulan? Kenapa tidak tunggu lagi lima bulan akan datang, dan keluarkan OnePlus 4?

Jadi, adakah anda akan tukar atau kekal dengan OnePlus 3? Komen di bawah jika ada sebarang pendapat yang ingin dibincangkan.

Sumber, The Country Caller