Xiaomi Mungkir Janji Dengan Kemaskini Telefon Flagship Mereka

Xiaomi baru sahaja menamatkan kemaskini untuk dua model telefon flagship mereka iaitu Mi 9T dan juga Mi 9T Pro. Untuk pasaran Asia, dua model ini dikenali dengan nama Redmi K20 dan Redmi K20 Pro.

Kedua-dua model ini dilancarkan dengan Android 10 bersama MIUI10. Mi 9T Pro mendapat kemaskini sebulan lebih lama berbanding Mi 9T. Kemaskini terakhir kedua-dua model ini adalah pada Android 10 dengan MIUI12.5.

Xiaomi sebelum ini berjanji akan memberikan kemaskini berterusan untuk peranti flagship mereka dengan sekurang-kurangnya 2 kemaskini versi Android. Untuk Mi 9T dan Mi 9T Pro, sepatutnya kemaskini diteruskan sehingga Android 11.

Semakan pada laman kemaskini https://xiaomifirmwareupdater.com/archive/miui/raphael/ bagaimanapun mengesahkan kemaskini terakhir Mi9T Pro adalah pada Android 11 MIUI12.5. Artikel GizmoChina adalah tidak tepat. Walaupun MIUI12.5 berasaskan Android 10, namun versi Android pada Mi9T Pro tetap Android 11.

Murung Mohowongso
Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x