Pilihan OMG

Hidup Tanpa Astro Edisi 2018: Cara Terbaik Bebas Dari Bil Melampau [#CutTheCord]

Kita teruskan tahun ini dengan kempen #CutTheCord dan #CutTheCable. Cut The Cord/Cut The Cable ialah kempen kami yang membawa maksud, menggugurkan/menamatkan langganan televisyen satelit untuk menggunakan alternatif video dan siaran televisyen atas talian. Benar, kempen ini bukan untuk semua orang, namun buat mereka yang dapat memanfaatkannya kami ucapkan tahniah, kerana telah berjaya mengubah gaya hidup […]

Tips Dan Tutorial

[ Tutorial ] Upgrade Manual Windows 10, Termasuk Crack Sshhh

  Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Berjumpa lagi kita pada bahagian Tutorial. Gambar atas kredit kepada owner. Kali ini saya nak buat tutorial mengenai upgrade manual Windows 10. Termasuk crack Windows jangan risau ๐Ÿ˜› Saya cerita sedikit mengenai edisi Windows 10. Windows 10 datang dengan 4 versi, iaitu Home, Pro, Enterprise dan Education. Anda boleh lihat […]

Artikel

[ Tinjauan ] Windows 10, Semuanya Dalam Satu OS

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Maaf lama menghilang, tambahan tengah praktikal also pencarian bahan untuk anda semua. Dengan ini saya nak mengambil kesempatan mengucapkan Selamat Hari Raya, maaf jika ada komen2 anda yang saya tidak balas, post2 yang lama. Jika hendak bertanya mengenai post2 yang lepas, boleh komen disini. ๐Ÿ™‚ Ok, berbalik topik asal kita, Windows […]

Uncategorized

Windows 10 : Sebuah Evolusi dan Kacukan Antara Windows 7, 8, 8.1, Semua Dalam Satu Pakej, Bahkan Sedikit Bercirikan Linux

Assalamualaikum dan salam 1 GST Hari di Hari Raya buat semua pembaca OMG! Hackers? yang dirindui sekalian. Mungkin masih belum terlambat lagi rasanya untuk saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua penganut agama Islam yang sedang merayakan hari yang mulia ini. Bila dah lama tak menulis ni, faham-faham sajalah. Otak tumpul, bahasa sedikit kaku, jari-jari […]

Uncategorized

5 Perisian Untuk Memantau Penggunaan Internet (Kelajuan, Bandwidth)

Seringkali diajukan soalan ini kepada saya “Mr. Hac, macam mana nak pantau network komputer kita? Ada perisian atau cara tak?” Ini adalah jawapan saya. Saya suka menggunakan perisian-perisian di bawah (tanpa menurut turutan). Ianya amat mudah digunakan, sekaligus melancarkan pekerjaan. Cuma suka untuk saya ingatkan ada antaranya merupakan perisian berbayar. 1. PRTG Apa yang menarik […]

Uncategorized

Windows 10 Build 9879 Offline ISO Download

Beberapa bulan lalu Microsoft telah melancarkan Windows Insider Program. Mereka yang menyertai Windows Insider Program akan memperoleh kemas kini Windows 10 sebaik saja ia ada untuk dimuat turun. Konsep ini membolehkan Microsoft mengumpul laporan pepijat untuk sistem operasi generasi akan datang ini. Untuk kemudahan anda, di sini saya kumpulkan pautan-pautan ISO yang diberikan khusus untuk […]

Android

[ Tinjau ] Apa itu ViPER4Windows?

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia. Alhamdulillah, terubat sedikit rindu untuk menaip dan kongsi perisian pada anda semua. Sebelum tu saya nak memintak maaf kerana lama rasanya tak post. Biasalah, apabila selesai satu pekara, datang satu pekara. Lumrah kehidupan ๐Ÿ™‚ Insyaa Allah saya akan post apabila ada sedikit kelapangan masa ๐Ÿ™‚ Tanpa melengah-lengahkan masa anda, saya […]

Uncategorized

Aero Glass untuk Windows 7 Starter, Home Basic

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Mungkin ada dalam kalangan sahabat OMG! Hackers? merupakan pengguna komputer riba mini (notebook/netbook) masih menggunakan sistem pengoperasian Windows 7 Starter mahupun edisi Home Basic. Umum mengetahui, kedua-dua sistem pengoperasian ini tidak didatangkan dengan fungsi Aero Glass. Hal ini bertujuan untuk meringankan beban yang ditampung oleh perkakas komputer itu sendiri. Kita semua […]

Uncategorized

Kaedah Menghapus Windows.old

Apa itu Windows.old Windows.old adalah sejenis fail yang mengandungi data-data penting (user data, Program Files, Windows files, etc.) sistem operasi anda yang lama. Fail ini akan wujud sekiranya anda memasang sistem operasi Windows tanpa melakukan `fresh installยด. Fail yang bersaiz lebih sepuluh gigabait ini akan mengurangkan ruang penyimpanan bagi partisi tersebut, jadi dengan menghapus fail […]