Atas Artikel

Samsung Electronics Co., Ltd. hari ini mengumumkan generasi kelima Galaxy boleh lipatnya: Galaxy Z Flip5 dan Galaxy Z Fold5. Faktor bentuk peneraju industri menawarkan pengalaman unik untuk setiap pengguna dengan reka bentuk yang anggun dan padat, pilihan penyesuaian yang tidak terkira banyaknya dan prestasi yang berkuasa. Flex Hinge baharu menjadikan pengalaman boleh dilipat mungkin, sambil menawarkan reka bentuk yang seimbang dan kukuh dari segi estetika. Peranti boleh lipat yang tiada tandingan ini membuka kunci keupayaan kamera yang luar biasa seperti FlexCam untuk mengambil gambar dari sudut kreatif. Dengan prestasi yang kukuh dan bateri yang dioptimumkan yang dikuasakan oleh pemproses terkini, siri Samsung Galaxy Z mengubah apa yang mungkin dengan telefon pintar – terbuka atau tertutup.

“Samsung sedang merevolusikan industri mudah alih dengan alat boleh lipat dengan menetapkan standard dan terus memperhalusi pengalaman,” kata TM Roh , Presiden dan Ketua Perniagaan Mobile eXperience di Samsung Electronics. “Setiap hari, lebih ramai orang memilih alat lipat kami kerana mereka menawarkan pengalaman yang orang mahukan yang tidak dapat mereka perolehi pada mana-mana peranti lain. Galaxy Z Flip5 dan Galaxy Z Fold5 ialah peranti terbaharu yang membuktikan komitmen kami untuk memenuhi keperluan pelanggan kami melalui teknologi inovatif.”

Warisan inovasi dan dedikasi Samsung kepada kategori boleh lipat telah mencipta peranti yang sangat serba boleh tersedia. Dengan kepercayaan yang kukuh terhadap potensi format boleh lipat, digandingkan dengan keupayaan R&D dan pembuatan bertaraf dunia, Samsung telah memperhalusi dan mengoptimumkan barisan siri Galaxy Z secara konsisten. Daripada penciptaan kandungan pada Tetingkap Flex baharu Galaxy Z Flip5 kepada berbilang tugas yang lancar pada Galaxy Z Fold5, siri boleh lipat Galaxy ini memenuhi dan melebihi keperluan tersendiri pengguna masa kini.

Tambahan pula, kedua-dua Galaxy Z Flip5 dan Galaxy Z Fold5 direka bentuk dengan teliti untuk memenuhi jangkaan ketahanan. Skrin utama dilengkapi dengan lapisan penyebaran kejutan dan bahagian belakang yang direka bentuk semula untuk paparan yang lebih kukuh . Bersama-sama dengan sokongan IPX8, bingkai Aluminium Armor dan Corning ® Gorilla ® Glass Victus ® 2 yang digunakan pada kedua-dua Tingkap Flex dan penutup belakang, Galaxy Z Flip5 dan Galaxy Z Fold5 memberikan perlindungan yang diharapkan pengguna, dipertingkatkan lagi oleh Flex Hinge. Modul engsel bersepadu baharu ini menampilkan struktur dwi rel, meresap kesan luaran.

Galaxy Z Flip5: Alat ekspresi diri boleh poket terbaik tanpa kompromi

Galaxy Z Flip5 memberikan pengalaman boleh lipat yang bergaya dan unik daripada peranti bersaiz poket yang dibina untuk ekspresi diri.


baharu , kini 3.78 kali lebih besar daripada generasi sebelumnya, menawarkan pelbagai keupayaan sedia ada dan baharu. Ia menyediakan lebih banyak pilihan penyesuaian, termasuk jam bermaklumat dan grafik yang boleh sepadan dengan reka bentuk muka siri Galaxy Watch6 pengguna , serta bingkai bergaya. Selain itu, Flipsuit Case baharu Galaxy Z Flip5 menyediakan perlindungan peranti dengan kad NFC yang boleh ditukar, jadi pengguna boleh memadankan reka bentuk Tetingkap Flex dan reka bentuk sarung mereka untuk lebih banyak pilihan pemperibadian.

Ditutup, Galaxy Z Flip5 menawarkan lebih banyak kebolehgunaan berbanding sebelum ini. Dari Tetingkap Flex, akses maklumat berguna dengan cepat dan mudah. Dengan Widget , pengguna boleh menyemak cuaca, mengawal main balik muzik dan mendengar muzik kegemaran mereka dengan Media Controller , atau mengikuti kemas kini pasaran saham global terkini dengan widget Google Finance. Cuma lihat semua Widget sepintas lalu dan tukar antaranya serta-merta dengan secubit skrin untuk mengaktifkan Paparan Berbilang Widget . Selain itu, semak pemberitahuan dengan mudah dan akses Tetapan Pantas untuk Wi-Fi atau Bluetooth. Tanpa membuka peranti, semak imbas sejarah panggilan untuk membalas panggilan terlepas dan balas teks semasa dalam perjalanan menggunakan Balas Pantas dengan papan kekunci QWERTY penuh dan keterlihatan sejarah sembang. Dengan leretan pantas ke atas pada skrin, akses Samsung Wallet untuk membayar semasa dalam perjalanan, akses kod QR dan kupon, serta pas masuk, kad keahlian, kunci digital dan pas kesihatan.

Dengan reka bentuk dan faktor bentuk yang tiada tandingannya, Galaxy Z Flip5 juga menawarkan pengalaman kamera yang paling serba boleh pada telefon pintar Samsung Galaxy. Ambil swafoto berkualiti tinggi dengan kamera belakang berkat Tingkap Flex yang lebih besar . Pengguna boleh menangkap gambar bebas tangan yang menakjubkan dari sudut kreatif dengan FlexCam . Ia pantas dan mudah untuk melihat dan mengedit tangkapan dalam Mod Flex juga . Pengguna boleh menyemak, melaraskan ton warna atau memadam imej dengan mudah dengan Pandangan Pantas dalam Tetingkap Flex. Apabila mengambil foto rakan, Dwi Pratonton membenarkan mereka melihat diri mereka dalam Tetingkap Flex supaya mereka boleh membuat pelarasan dalam masa nyata untuk tangkapan yang sempurna. Pengguna boleh mendapatkan tangkapan yang lancar semasa dalam perjalanan dengan Super Steady yang menstabilkan kamera , manakala Pembingkaian Auto memastikan tiada sesiapa yang ketinggalan.


Galaxy Z Flip5 menambah penambahbaikan penyelesaian AI kepada pengalaman kamera yang berkuasa, menghidupkan setiap foto. Jadilah kreatif, walaupun dalam cahaya malap, dengan keupayaan Nightography yang dipertingkatkan yang mengoptimumkan foto dan video dalam keadaan pencahayaan ambien. Algoritma pemprosesan isyarat imej (ISP) berkuasa AI membetulkan sebarang hingar visual yang biasanya merosakkan imej cahaya malap sambil meningkatkan butiran dan ton warna . Walaupun dari jauh, gambar lebih jelas dengan zum digital 10X .

Galaxy Z Fold5: Kuasa produktiviti terbaik dengan skrin besar

Menawarkan skrin yang mengasyikkan, besar dan bateri tahan lama dalam lipatan yang paling nipis dan ringan , Galaxy Z Fold5 mudah dibawa ke mana-mana, sambil menyampaikan prestasi paling berkuasa dalam siri Galaxy Z.

Galaxy Z Fold telah menjadi perintis dalam mengubah produktiviti harian melalui pengalaman skrin besar yang teguh, berkembang daripada Multi Window dan App Continuity kepada pelbagai ciri termasuk Taskbar , seret dan lepas serta pengoptimuman apl pihak ketiga. S Pen Fold Edition yang diperkenalkan pada generasi ketiga Fold pada 2021, juga telah diperhalusi untuk memberikan pengalaman menulis yang unggul pada Galaxy Z Fold5. Ciri dan alatan ini disatukan untuk menyampaikan produktiviti yang berkuasa pada skrin besar dan membolehkan pengguna menyelesaikan tugas penting dari mana-mana sahaja.

Bar Tugas yang dipertingkatkan membolehkan produktiviti dinamik dengan membenarkan pengguna bertukar dengan cepat antara aplikasi yang kerap digunakan. Kini sehingga empat apl terbaharu bersedia untuk kerja yang lebih cekap. Baru dipertingkatkan dengan dua tangan seret dan lepas juga boleh meningkatkan produktiviti apabila mengalihkan kandungan antara apl dan skrin. Hanya sentuh dan tahan imej dalam Galeri Samsung dengan satu jari dan gunakan jari lain untuk membuka apl Samsung Notes untuk seret dan lepas imej. Dengan pop timbul tersembunyi , apl boleh terus berjalan di latar belakang, membenarkan pengguna menonton kandungan video dalam skrin penuh dan bersembang dengan rakan dalam pop timbul terapung di sisi skrin.

S Pen Fold Edition baharu yang lebih langsing dan lebih padat menjadikan penjelasan masa nyata dan idea mudah sambil dapat dimuatkan dengan lebih selesa di dalam poket. Sarung S Pen Slim mempunyai ketebalan yang hampir sama dengan sarung biasa untuk Lipatan dan tersedia dalam pelbagai gaya dan warna supaya pengguna boleh membawa S Pen mereka dalam gaya.

Membantu pengguna melakukan lebih banyak lagi semasa dalam perjalanan, Skrin Utama 7.6 inci menyediakan tontonan yang luas dan tanpa gangguan supaya pengguna boleh menikmati filem kegemaran mereka dalam potret atau landskap. Selain itu, kecerahan puncak telah meningkat lebih daripada 30%, sehingga 1750 nits , untuk pengalaman tontonan yang optimum di luar walaupun di bawah cahaya matahari yang terang.

Menyediakan pengguna pengalaman permainan yang mengasyikkan pada skrin telefon pintar Galaxy terbesar, Platform Mudah Alih Snapdragon® 8 Gen 2 for Galaxy mempertingkatkan grafik dan menggunakan AI untuk membolehkan permainan dinamik dan fungsi berbilang permainan. Galaxy Z Fold5 boleh mengendalikan sesi permainan maraton dengan selesa dengan sistem penyejukan canggihnya yang menghilangkan haba dengan lebih bijak untuk kurang ketinggalan dan tiada penurunan prestasi.

Menyampaikan impak positif untuk planet ini

Samsung terus menunjukkan kemajuan ke arah visi alam sekitar syarikat dan mempercepatkan tindakan yang membantu mencapai matlamatnya, termasuk mencapai pelepasan karbon sifar bersih menjelang akhir tahun 2030 untuk Bahagian Pengalaman Peranti .

Galaxy Z Flip5 dan Fold5 menampilkan pelbagai jenis bahan kitar semula yang lebih luas berbanding generasi sebelumnya, termasuk kaca dan aluminium kitar semula pra-pengguna dan plastik kitar semula selepas pengguna, yang diperoleh daripada jaring ikan yang dibuang, tong air dan botol PET. Malah kertas yang digunakan untuk kotak pembungkusan mereka dibuat menggunakan 100 peratus bahan kitar semula .

Inovasi ini juga telah direka bentuk untuk jangka hayat yang optimum. Setiap peranti dilengkapi dengan kemas kini keselamatan selama lima tahun dan empat generasi peningkatan OS, membantu memanjangkan kitaran hayat produk.

Ketersediaan

Galaxy Z Flip5 dan Galaxy Z Fold5 akan tersedia di Malaysia di seluruh negara mulai 18 Ogos 2023 dan seterusnya.

model RRP Warna
Galaxy Z Lipat5

256GB

RM 6,799 Biru Berais, Hitam Hantu, Krim

Warna Eksklusif Dalam Talian : Kelabu, Biru

Galaxy Z Lipat5

512GB

RM 7,299
Galaxy Z Lipat5

1TB

RM 8,299
Galaxy Z Flip5

256GB

RM 4,499 Pudina, Lavender, Krim, Grafit

Warna Eksklusif Dalam Talian : Kelabu, Biru, Hijau, Kuning

Galaxy Z Flip5

512GB

RM 4,999

 

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang prapesanan, pergi ke: www.samsung.com/my/offer/flip5-fold5 

Pra-pesanan sekarang:

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Galaxy Z Flip5 dan Galaxy Z Fold5, sila lawati: https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-z-flip5/ dan https://www.samsung.com/my/smartphones/ galaxy-z-fold5/ 

Spesifikasi

Galaxy Z Flip5
Paparan Skrin Utama 6.7 inci FHD+*

AMOLED Dinamik 2X

120Hz Kadar penyegaran mudah suai (1~120Hz)

Paparan Infiniti Flex (2640 x 1080, 22:9)

*Diukur secara menyerong, saiz Skrin Utama Galaxy Z Flip5 ialah 6.7 inci dalam segi empat tepat penuh dan 6.6 inci apabila mengambil kira sudut bulat; kawasan yang boleh dilihat sebenar adalah kurang disebabkan oleh sudut bulat dan lubang kamera.
Skrin Penutup Paparan Super AMOLED 60Hz 3.4 inci*

720 x 748

306 PPI

*Diukur secara menyerong, saiz Skrin Sampul Galaxy Z Flip5 ialah 3.4 inci dalam bentuk segi empat tepat penuh; kawasan boleh dilihat sebenar adalah kira-kira 95% daripada kawasan segi empat tepat penuh disebabkan oleh sudut bulat dan potongan bawah.
Dimensi & Berat Dilipat 71.9 x 85.1 x 15.1mm
*Ketebalan Galaxy Z Flip5 apabila dilipat diukur dari atas ke bawah cermin mata Galaxy Z Flip5 
Dibuka 71.9 x 165.1 x 6.9mm
*Ketebalan Galaxy Z Flip5 apabila dibuka tidak termasuk bingkai Skrin Utama.
Berat badan 187g
Kamera Kamera depan Kamera Selfie 10MP

F2.2, Saiz piksel: 1.22μm, FOV: 85˚

Dwi Kamera Belakang Kamera Ultra Lebar 12MP

F2.2, Saiz piksel: 1.12μm, FOV: 123˚

Kamera sudut Lebar 12MP

Dwi Pixel AF, OIS, F1.8, Saiz piksel: 1.8μm, FOV: 83˚

AP Platform Mudah Alih Snapdragon ® 8 Gen 2 untuk Galaxy
* Snapdragon ialah produk Qualcomm Technologies, Inc. dan/atau anak syarikatnya. Snapdragon ialah tanda dagangan atau tanda dagangan berdaftar Qualcomm Incorporated.
Ingatan Memori 8GB dengan storan dalaman 512GB

Memori 8GB dengan storan dalaman 256GB

*Kapasiti storan yang tersedia tertakluk kepada perisian yang dipramuat. Pilihan memori mungkin berbeza mengikut pasaran.
Bateri 3,700mAh (biasa) dwi bateri
*Nilai biasa diuji di bawah keadaan makmal pihak ketiga. Nilai biasa ialah anggaran nilai purata mengambil kira sisihan dalam kapasiti bateri antara sampel bateri yang diuji di bawah piawaian IEC 61960. Kapasiti dinilai ialah 3591mAh untuk Galaxy Z Flip5. Hayat bateri sebenar mungkin berbeza bergantung pada persekitaran rangkaian, corak penggunaan dan faktor lain.
Mengecas Pengecasan Berwayar*: Caj sehingga 50% dalam masa 30 minit dengan Penyesuai 25W** dan kabel USB-C 3A***

Pengecasan Wayarles Pantas 2.0****

Wireless PowerShare *****

*Pengecasan berwayar serasi dengan QC2.0 dan AFC. Keputusan daripada ujian makmal dalaman Samsung, dijalankan dengan Penyesuai Perjalanan 25W sementara ia mempunyai baki 0% kuasa, dengan semua perkhidmatan, ciri dan skrin dimatikan. Kelajuan pengecasan sebenar mungkin berbeza bergantung pada penggunaan sebenar, keadaan pengecasan dan faktor lain.

**Penyesuai Kuasa 25W dijual berasingan. Gunakan hanya pengecas dan kabel yang diluluskan oleh Samsung.

***Pengecasan wayarles serasi dengan WPC.

****Wireless PowerShare terhad kepada Samsung atau telefon pintar jenama lain dengan pengecasan wayarles WPC Qi, seperti Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Galaxy Z Fold4, Z Flip4, siri S22, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G , siri S21, Z Fold2, siri Note20, siri S20, Z Flip, siri Note10, siri S10, siri S9, siri S8, siri S7, siri S6, Note9, Note8, Note FE, Note5 dan boleh pakai seperti Galaxy Buds2 Pro , Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch6, Watch6 Classic, Watch5, Watch5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch dan Galaxy Buds. Mungkin tidak berfungsi dengan aksesori, penutup atau peranti jenama lain tertentu. Ia mungkin menjejaskan penerimaan panggilan atau perkhidmatan data, bergantung pada persekitaran rangkaian anda.

Tahan Air IPX8
*Berdasarkan keadaan ujian makmal untuk tenggelam dalam sehingga 1.5 meter air tawar sehingga 30 minit. Tidak dinasihatkan untuk kegunaan pantai atau kolam. Bilas sisa/keringkan jika basah. Rintangan air peranti tidak kekal dan mungkin berkurangan dari semasa ke semasa kerana haus dan lusuh biasa.
OS Android 13

Satu UI 5.1.1

Rangkaian dan Ketersambungan 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Bluetooth® v5.3
*Memerlukan sambungan rangkaian 5G yang optimum, tersedia di pasaran terpilih. Semak dengan pembawa anda untuk ketersediaan dan butiran. Kelajuan muat turun dan penstriman mungkin berbeza-beza berdasarkan pembekal kandungan, sambungan pelayan dan faktor lain.

**Ketersediaan model LTE berbeza mengikut pasaran dan pembawa. Kelajuan sebenar mungkin berbeza bergantung pada pasaran, pembawa dan persekitaran pengguna.

***Ketersediaan rangkaian Wi-Fi 6E mungkin berbeza mengikut pasaran, pembekal rangkaian dan persekitaran pengguna. Memerlukan sambungan optimum. Akan memerlukan penghala Wi-Fi 6E.

Penderia Sensor Cap Jari Kapasitif (sisi), Accelerometer, Barometer, Gyro sensor, Geomagnetic sensor, Hall sensor, Proximity sensor, Light sensor
Keselamatan Samsung Knox dengan, Samsung Knox Vault
Kad SIM Satu Nano SIM* dan satu eSIM **
*Kad SIM dijual berasingan. Ketersediaan mungkin berbeza bergantung pada pasaran dan pembawa.

** Ketersediaan eSIM mungkin berbeza bergantung pada versi perisian, wilayah dan pembawa. Semak dengan pembawa anda jika pelan rangkaian mudah alih anda menyokong eSIM .

Warna Pudina, Grafit, Krim, Lavender *

[Eksklusif Samsung.com] Kelabu, Biru, Hijau, Kuning **

* Ketersediaan warna mungkin berbeza mengikut pasaran, wilayah atau pembawa.

** Warna eksklusif dalam talian hanya tersedia di Samsung.com.

Galaxy Z Fold5
Paparan Skrin Utama 7.6-inci QXGA+*

AMOLED Dinamik 2X

Paparan Infiniti Flex (2176 x 1812, 21.6:18), 374ppi

Kadar penyegaran adaptif 120Hz (1~120Hz)

*Diukur secara menyerong, saiz Skrin Utama Galaxy Z Fold5 ialah 7.6 inci dalam segi empat tepat penuh dan perakaunan 7.4 inci untuk sudut bulat; kawasan yang boleh dilihat sebenar adalah kurang disebabkan oleh sudut bulat.
Skrin Penutup HD+ 6.2 inci

Paparan 2X AMOLED Dinamik

(2316 x 904, 23.1:9), 402ppi

Kadar penyegaran adaptif 120Hz (48~120Hz)

*Diukur secara menyerong, saiz Skrin Sampul Galaxy Z Fold5 ialah 6.2-inci dalam segi empat tepat penuh dan 6.1-inci untuk sudut bulat. Kawasan yang boleh dilihat sebenar adalah lebih kecil disebabkan oleh sudut bulat dan lubang kamera.
Dimensi & Berat Dilipat 67.1 x 154.9 x 13.4mm
*Ketebalan Galaxy Z Fold5 apabila dilipat diukur dari atas ke bawah cermin mata Galaxy Z Fold5 
Dibuka 129.9x 154.9 x 6.1mm
*Ketebalan Galaxy Z Fold5 apabila dibuka tidak termasuk bingkai Skrin Utama.
Berat badan 253g
Kamera Penutup Kamera Kamera Selfie 10MP

F2.2, Saiz piksel: 1.22μm, FOV: 85˚

Di bawah Paparan Kamera 4MP Di Bawah Paparan Kamera

F1.8, Saiz piksel: 2.0μm, FOV: 80˚

Triple Camera Belakang Kamera Ultra Lebar 12MP

F2.2, Saiz piksel: 1.12μm, FOV: 123˚

Kamera Sudut Lebar 50MP

Dwi Pixel AF, OIS, F1.8, Saiz piksel: 1.0μm, FOV: 85˚

Kamera Telefoto 10MP

PDAF, F2.4, OIS, Saiz piksel: 1.0μm, FOV: 36˚, zum optik 3X

*Zum Angkasa 30X termasuk Zum Optik 3x dan zum digital 30x dengan teknologi Resolusi Super AI. Mengezum masuk 3x melepasi mungkin menyebabkan beberapa kemerosotan imej
AP Platform Mudah Alih Snapdragon ® 8 Gen 2 untuk Galaxy
* Snapdragon ialah produk Qualcomm Technologies, Inc. dan/atau anak syarikatnya. Snapdragon ialah tanda dagangan atau tanda dagangan berdaftar Qualcomm Incorporated.
Ingatan [Tertakluk kepada ketersediaan saluran] Memori 12GB dengan storan dalaman 1TB

Memori 12GB dengan storan dalaman 512GB

Memori 12GB dengan storan dalaman 256GB

*Ketersediaan mungkin berbeza mengikut pasaran atau saluran. Ruang storan sebenar mungkin berbeza mengikut pasaran, model, saiz fail dan format.
Bateri 4,400mAh (biasa) dwi bateri
*Nilai biasa diuji di bawah keadaan makmal pihak ketiga. Nilai biasa ialah anggaran nilai purata mengambil kira sisihan dalam kapasiti bateri antara sampel bateri yang diuji di bawah piawaian IEC 61960. Kapasiti dinilai ialah 4270mAh untuk Galaxy Z Fold5. Hayat bateri sebenar mungkin berbeza bergantung pada persekitaran rangkaian, corak penggunaan dan faktor lain.
Mengecas Pengecasan Berwayar*: Caj sehingga 50% dalam masa sekitar 30 minit dengan Penyesuai 25W** dan kabel USB-C 3A***
Pengecasan Wayarles Pantas 2.0**** Perkongsian Kuasa Tanpa Wayar *****
*Pengecasan berwayar serasi dengan QC2.0 dan AFC. Keputusan daripada ujian makmal dalaman Samsung, dijalankan dengan Penyesuai Perjalanan 25W sementara ia mempunyai baki 0% kuasa, dengan semua perkhidmatan, ciri dan skrin dimatikan. Kelajuan pengecasan sebenar mungkin berbeza bergantung pada penggunaan sebenar, keadaan pengecasan dan faktor lain.

**Penyesuai Kuasa 25W dijual berasingan. Gunakan hanya pengecas dan kabel yang diluluskan oleh Samsung.

***Pengecasan wayarles serasi dengan WPC.

****Wireless PowerShare terhad kepada Samsung atau telefon pintar jenama lain dengan pengecasan wayarles WPC Qi, seperti Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Galaxy Z Fold4, Z Flip4, siri S22, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G , siri S21, Z Fold2, siri Note20, siri S20, Z Flip, siri Note10, siri S10, siri S9, siri S8, siri S7, siri S6, Note9, Note8, Note FE, Note5 dan boleh pakai seperti Galaxy Buds2 Pro , Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch6, Watch6 Classic, Watch5, Watch5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch dan Galaxy Buds. Mungkin tidak berfungsi dengan aksesori, penutup atau peranti jenama lain tertentu. Boleh menjejaskan penerimaan panggilan atau perkhidmatan data, bergantung pada persekitaran rangkaian anda.

Tahan Air IPX8
*Berdasarkan keadaan ujian makmal untuk tenggelam dalam sehingga 1.5 meter air tawar sehingga 30 minit. Tidak dinasihatkan untuk kegunaan pantai atau kolam. Bilas sisa/keringkan jika basah. Rintangan air peranti tidak kekal dan mungkin berkurangan dari semasa ke semasa kerana haus dan lusuh biasa.
OS Android 13

Satu UI 5.1.1

Rangkaian dan Ketersambungan 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Bluetooth ® v5.3
*Memerlukan sambungan rangkaian 5G yang optimum, tersedia di pasaran terpilih. Semak dengan pembawa anda untuk ketersediaan dan butiran. Kelajuan muat turun dan penstriman mungkin berbeza-beza berdasarkan pembekal kandungan, sambungan pelayan dan faktor lain.

**Ketersediaan model LTE berbeza mengikut pasaran dan pembawa. Kelajuan sebenar mungkin berbeza bergantung pada pasaran, pembawa dan persekitaran pengguna.

***Ketersediaan rangkaian Wi-Fi 6E mungkin berbeza mengikut pasaran, pembekal rangkaian dan persekitaran pengguna. Memerlukan sambungan optimum. Akan memerlukan penghala Wi-Fi 6E.

Penderia Sensor Cap Jari Kapasitif (sisi), Accelerometer, Barometer, Gyro sensor, Geomagnetic sensor, Hall sensor, Proximity sensor, Light sensor
Keselamatan Samsung Knox dengan, Samsung Knox Vault
Kad SIM Sehingga dua Nano SIM* dan satu eSIM **
*Kad SIM dijual berasingan. Ketersediaan mungkin berbeza bergantung pada pasaran dan pembawa.

** Ketersediaan eSIM mungkin berbeza bergantung pada versi perisian, wilayah dan pembawa. Semak dengan pembawa anda jika pelan rangkaian mudah alih anda menyokong eSIM .

Warna Biru Berais, Hitam Hantu, Krim *
[Eksklusif Samsung.com] Kelabu, Biru **
* Ketersediaan warna mungkin berbeza mengikut pasaran, wilayah atau pembawa.

** Warna eksklusif dalam talian hanya tersedia di Samsung.com.

 

Bawah Artikel

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments