A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Ryan ToysReview @ YouTube.

Ini bukanlah kali pertama kita terdengar tentang YouTuber yang berjaya ‘buat duit’ dengan menjadi vlogger di YouTube.

Tetapi berapa banyak kali pulak kita mendengar akan kanak-kanak yang menjadi individu paling berjaya di YouTube dengan meraih pendapatan maksimum sebanyak 11 juta (USD)?

Dia adalah Ryan dari saluran YouTube Ryan ToysReview.

Thumbnail ringkas oleh Ryan. Wow.

Ryan telah memulakan ‘karier’ sebagai pengulas permainan/alat mainan kanak-kanak sejak berusia tiga tahun. Sejak video beliau menjadi viral pada tahun 2015, pelbagai permainan dari yang murah kepada mahal telah diulas.

Bermula dengan video set Lego Duplo (2015), dan di tahun 2016 Ryan sudah mempunyai pengikut/pelanggan kepada salurannya sebanyak satu juta, manakala jumlah terkini pula adalah sebanyak 10 juta pelanggan.

Kalau disemak setiap video Ryan, secara purata kebanyakan darinya mencecah lebih dari satu juta tontonan, hingga paling minimum bermula dari belasan ribu. Tahniah diucapkan buat adik Ryan, dan semoga menjadi lebih berjaya lagi di masa akan datang.