More

  Realme 4K Google TV Stick: Pencabar Mi TV Stick

  Bagi golongan lelaki yang termasuk dalam kategori ‘tech enthusiast‘, meskipun sudah memasuki kumpulan KRU (Kumpulan Rambut Uban), antara perkara yang membuatkan ‘cerah biji mata’ ialah topik gajet (selain poligami).

  Antara gajet yang sering menarik perhatian ialah gajet penstriman, dan Realme tidak mahu ketinggalan dalam menawarkan gajet tersendiri.

  Dalam temuramah bersama GSMArena, CEO Realme India mengatakan syarikat itu bakal melancar sebuah ‘TV stick’ di negara itu. Ini akan menjadi saingan kepada Mi TV stick yang sekian lama menduduki carta jualan peranti penstriman mampu milik.

  Pun begitu, Mi TV stick hanya dapat menyokong main semula 1080p. Realme bagaimanapun, sedari awal lagi ingin mengingatkan pembeli yang berpotensi bahawa peranti itu selain menyokong Google TV, ia turut menyokong main semula 4K.

  Abam sendiri sampai sekarang masih menggunakan Mi Box S, dan belum terasa hendak menukarnya.. kerana duit yang ada dalam bank hanya layak membeli baju pagoda. Tetapi dengan adanya penawaran 4K TV stick oleh Realme ini, jika harganya kena dengan poket, mungkin akan disambar juga sebab mudah nak dibawa ke mana-mana.

  Setakat ini belum nampak lagi spesifikasinya, tetapi dalam sedikit masa lagi mungkin ia akan diumumkan.

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: