Rangkaian A10 Meningkatkan Pertahanan Awan Dengan Penyelesaian Aplikasi Yang Pertama Untuk Disepadukan Dengan Fastly WAF Generasi Terbaru

Dekad terakhir transformasi digital telah menjadikan kebanyakan organisasi hari ini menjadi perniagaan digital yang sebenar. Tetapi keberkesanan dan ekonomi model pengendalian awan telah menjadi kebimbangan utama. Cara terbaik untuk melindungi, mengoptimumkan dan mengautomasikan persekitaran awan hibrid dengan cara yang paling berkesan adalah satu cabaran yang besar. Untuk menyelesaikan masalah ini, A10 Networks mengumumkan penyelesaian gabungan Thunder® Application Delivery Controller (ADC) dan A10 Next-Generation Web Application Firewall (WAF) baharu, dikuasakan oleh Fastly, untuk membolehkan keselamatan automatik berbilang lapisan dan daya tahan.

Memandangkan organisasi berusaha untuk mewujudkan model pengendalian awan yang cekap dan berkesan, teknologi gabungan itu membolehkan penyelesaian keselamatan berprestasi tinggi pada titik kemasukan aplikasi strategik yang mengurangkan positif palsu dan mengautomasikan keselamatan, memperkasakan ketangkasan dan keberkesanan. Penyelesaian akhir akhirnya membantu menyampaikan ekonomi awan dan hasil perniagaan yang lebih baik.

Meningkatkan Keselamatan dan Ketahanan Awan Hibrid

Syarikat itu menambah WAF Generasi Seterusnya A10, dikuasakan oleh Fastly, kepada portfolio penyelesaiannya sebagai tambahan bersepadu kepada penyelesaian ADC Thunder A10nya. Bersama-sama, pelaksanaan A10 Thunder ADC dan A10 Next-Gen WAF menyediakan penyelesaian tunggal untuk meningkatkan pertahanan web merentas perisian dan perkakas perkakasan yang dipasang dalam persekitaran awan hibrid. Penyelesaian itu boleh digunakan merentas pelbagai faktor bentuk, termasuk mesin maya dan perkakas perkakasan.

Thunder ADC, selain menyediakan pilihan ketersediaan lanjutan, boleh melakukan perlindungan DDoS, pengesahan dan semakan protokol pada skala. WAF A10 Next-Gen bersepadu menyediakan perkhidmatan keselamatan aplikasi web dalam. Memandangkan penyelesaian itu terletak di titik kemasukan aplikasi utama, penggunaan tunggal boleh menggunakan satu, ratusan atau ribuan aplikasi di hadapan dengan cekap tanpa memerlukan penempatan titik akhir pelayan individu. Ini membolehkan masa yang lebih pantas untuk memasarkan dengan penggunaan aplikasi yang selamat.

“Rangkaian A10 menyediakan penghantaran dan keselamatan aplikasi berprestasi tinggi, dan penyelesaiannya adalah kesesuaian semula jadi untuk WAF generasi seterusnya kami untuk membantu menyediakan pelanggan bersama keselamatan aplikasi web dalam untuk persekitaran awan hibrid. Ini merupakan pelaksanaan pengawal penghantaran aplikasi perisian dan perkakasan pertama untuk Fastly, yang meluaskan pasaran kami yang boleh ditangani dan menyediakan A10 dengan teknologi WAF paling canggih untuk pelanggannya,” kata Emily Friedberg, naib presiden kumpulan, perkongsian global di Fastly.

Lindungi Aplikasi Sambil Memastikan Kos Pengoperasian dan Gangguan Rendah

A10 Thunder ADC dan A10 Next-Gen WAF bergabung untuk menyediakan satu siri keupayaan yang mengatasi firewall aplikasi web yang berdiri sendiri atau sedia ada. Ini termasuk:

  • Pertahanan Berlapis – Membalas ancaman web moden, dan termasuk pengurangan 10 Teratas OWASP, perlindungan DDoS, pengesahan dan penyahsulitan TLS/SSL.
  • Permudah melalui Penyatuan – Bertumpu di bawah Thunder ADC sebagai penyelesaian perkakas tunggal bersepadu sepenuhnya yang dioptimumkan dengan pengimbangan beban lanjutan, caching ADC dan perkhidmatan awan Fastly; pelanggan mempunyai satu titik sokongan dengan A10.
  • Kemudahan Penggunaan – Tiada tempoh pembelajaran untuk pasukan IT dengan hampir sifar positif palsu; hampir 90 peratus pengguna Fastly berjalan dalam mod penyekatan, memastikan hanya trafik yang teruk
    berhenti.
  • Kos yang Lebih Rendah – Memberi perlindungan unggul dengan sedikit atau tiada penalaan; menggunakan gabungan ambang, bersama-sama dengan teknologi Pertukaran Pembelajaran Rangkaian (NLX) proprietari Fastly dan SmartParse, untuk mengurangkan positif palsu, untuk pengesanan dan penyekatan automatik yang sangat berkesan.
  • Risiko Dikurangkan – Melindungi daripada vektor serangan moden seperti pengambilalihan akaun (ATO), penghitungan dan DDoS; disepadukan dengan alat DevOps dan SIEM yang popular, menjadikannya sangat sesuai untuk pasukan DevSecOps perusahaan.

“Apabila memilih rakan kongsi untuk menyampaikan keselamatan firewall aplikasi web yang unggul untuk penyelesaian awan hibrid kami, Fastly merupakan pilihan yang jelas. Ia telah menjadi pilihan Pelanggan Gartner Peer Insights untuk Aplikasi Web Awan dan Perlindungan API (WAAP) selama lima tahun yang lalu. Penyelesaian gabungan kami akan membantu pelanggan memastikan keselamatan dan daya tahan sambil mengurangkan overhed operasi untuk pasukan keselamatan,” kata Mikko Disini, VP pengurusan barisan produk di A10 Networks.

Ketersediaan

WAF A10 Next-Gen, dikuasakan oleh Fastly, tersedia hari ini. Ia menyokong A10 Thunder ADC dan A10 Thunder CFW.

Ikuti kami di Media Sosial

Lawati blog kami
Berhubung dengan kami di Facebook dan LinkedIn dan Twitter

Mengenai A10 Networks

Rangkaian A10 (NYSE: ATEN) menyediakan perkhidmatan aplikasi selamat untuk persekitaran di premis, berbilang awan dan awan tepi pada skala besar. Misi kami adalah untuk membolehkan penyedia perkhidmatan dan perusahaan menyampaikan aplikasi kritikal perniagaan yang selamat, tersedia dan cekap untuk transformasi berbilang awan dan kesediaan 5G. Kami memberikan hasil perniagaan yang lebih baik yang menyokong perlindungan pelaburan, model perniagaan baharu dan membantu infrastruktur kalis masa hadapan, memperkasakan pelanggan kami untuk menyediakan pengalaman digital yang paling selamat dan tersedia. Ditubuhkan pada tahun 2004, A10 Networks berpangkalan di San Jose, Calif. dan memberi perkhidmatan kepada pelanggan di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut, lawati www.a10networks.com dan ikuti kami @A10Networks.

MamuSembangGG
MamuSembangGG
https://omghackers.com | Babah Anak 4 | Penang Kia | KipasSusahMati Nasi Kandaq | [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x