More

  Penguji Beta Xiaomi Mi A1 Mendapat Kemaskini Android Oreo Beta

  Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Bertemu lagi kita dalam artikel mengenai Xiaomi. Xiaomi telah memberi jaminan yang Mi A1 ni akan dapat kemaskini Android Oreo sebelum akhir tahun ini. Jadi, pasti ampa tau dah kan yang Xiaomi mencari beberapa pengguna Mi A1 untuk menjadi tikus makmal mereka (Penguji Beta). Tak pasti tawaran tu buka lagi atau dah tutup.

  Bagi yang dah daftar sebagai tikus makmal  Penguji Beta, tahniah dapat merasai Android Oreo Beta! Gambar²  di bawah ni sumber dari GSMArena. ?

   

  Saiz ROM Mi A1 Android Oreo Beta ialah 1104MB malah Android Security Patch bulan 1 Disember! Dijangka bakal dilancarkan untuk semua pengguna Mi A1 pada hujung tahun ini. Kalau benar lah, maka Mi A1 menjadi peranti yang pertama dapat Android Oreo rasmi dengan harga yang bawah RM 1,3k ke bawah. ?

  Mi A1 juga mendapat port LineageOS yang separuh berfungsi. Namun, kita masih lagi tidak dapat lihat sumber kernel telefon tersebut dan agak membimbangkan sebab Xiaomi menjanjikan bahawa depa akan lepaskan sumber kernel telefon tersebut selepas beberapa bulan Mi A1 dilancarkan. Pembangunan Custom ROM sedang berjalan dengan kelajuan siput dan ini tidak bagus untuk masa depan Mi A1. ?

  Xiaomi Mi A1 ni boleh tahan hebatnya untuk peminat stock Android, bonus pula harga dia boleh tahan, iaitu RM 1.3k ke bawah. Dengan harga macam tu serta mendapat kemaskini Android Oreo, pasti dapat memberi pengalaman baru pada pengguna Mi A1. ?

  Jadi, apa pendapat ampa? Komen kat bawah ni, sama2 kita bincangkan. ?

  Amir Hussaini
  Bio? Biarlah rahsia. ( ◡‿◡ *)

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  %d bloggers like this: