A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Nampaknya buat semua yang menjadi kipas-susah-mati pelayar web Opera untuk Android, kini Opera mengintegrasikan sokongan penyekat iklan (ad blocker) dimulakan dengan Opera Mini.

Biasanya saya menggunakan Google Chrome, namun dek kerana buat masa ini saya hanya mempunyai peranti yang penuh dengan bloatware, maka penggunaan Chrome sedikit ‘menyesakkan’ RAM. Jadi penawar kepada ‘duka’ ini ialah pelayar web Opera Mini.
Apa yang menjadikan ia lebih menarik untuk digunakan ialah sebab saya guna Digi, well you know, ‘unlimited surfing using Opera Mini’. Hehe. Ditambah pula dengan ciri Data Saver dan Ad Blocker, feywhhh.. Lancar.

Di atas ini pula adalah gambar ketika Opera Mini ‘beraksi’ bersama Ad Blocker.
Memang ‘gangster’, hehehe.

Cuma kekurangannya, buat masa ini tiada lagi fungsi whitelist iaitu satu senarai yang anda boleh gunakan untuk (contohnya) memasukkan URL laman omghackers.com sebagai salah satu daripada laman yang ‘dibenarkan’ untuk memapar iklan. Hmmm, saya rasa itu kita kena tunggu.

Muat turun Opera Mini di sini (Android) dan di sini (iOS).