OpenShot: Alternatif Sumber Terbuka Kepada Filmora X

Abam mula mengenali OpenShot sejak menggunakan Linux, kerana dalam Linux tiada Filmora. Tambahan lagi, lesen Filmora agak mahal juga, oleh itu mencari solusi dengan ke arah alternatifnya ialah salah satu cara.

OpenShot

Bila pertama kali menggunakan OpenShot, terasa seakan bermimpi. Aplikasi percuma, sumber terbuka ini sangat istimewa apabila menyediakan pelbagai ciri yang boleh didapati pada aplikasi berbayar lain.

Apa yang menyeronokkan, ia terdapat untuk platform Linux, Mac, dan Windows. Pembangunnya tidak pilih kasih seperti pembangun aplikasi proprietary. Sudahlah berbayar, ada untuk Windows dan Mac sahaja pula tu.

Kalau anda cukup kreatif, apa yang mampu dilakukan pada Filmora (sebagai contoh), boleh juga dibuat dalam OpenShot.

Anda boleh baca keseluruhan ciri yang ada pada OpenShot di:

https://www.openshot.org/features/

Muat turun:

https://www.openshot.org/download/

#OMGHSharing #AlternativesTo #OpenShot #OpenSource #FreeVideoEditor

Murung Mohowongso
Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x