More

  Mi 12 Bakal Flagship Killer 2021: Snapdragon 895, Skrin 2K, Kamera 200 MP?!

  Belum pun reda hype daripada pelancaran model mercu daripada Xiaomi untuk tahun 2021, Xiaomi tidak menunggu lama dalam perancangan model mercu mereka yang seterusnya. Menerusi maklumat IMEI yang tertiris, Xiaomi telah pun membangunkan  peranti mercu mereka yang seterusnya dipercayai model Mi 12.

  Model tersebut dikatakan akan hadir dengan cip pemporesan mercu terbaru daripada Qualcomm, Snapdragon 895 dan dilengkapi kamera utama sebesar 200 megapiksel! Turut diwar-warkan, ia juga akan dilengkapi dengan skrin LTPO dengan kadar segar semula dinamik daripada 1 – 120 Hz. Turut dinyatakan dalam maklumat tertiris bahawa skrin premium ini akan hadir dalam resolusi 2K.

  Gambar dari Weibo

  Pengecasan juga dikatakan akan menggunakan pengecasan pantas 120W berwayar dan juga pengecasan pantas 100W tanpa wayar. Xiaomi kebelakangan ini tampak semakin selesa dalam menempatkan barisan model mereka dalam kelompok telefon premium.

  Untuk model Mi 12 ini pula, saya secara peribadi agak skeptik sama ada ia akan jadi model “flagship killer” untuk tahun ini. Mungkin ia akan hadir dengan tanda harga premium juga seperti mana model Mi 11 mereka.

  Namun begitu, bagi mereka yang masih menabung untuk Mi 11, saya rasa lebih baik anda tunggu dahulu kerana nampaknya Snapdragon 888 mempunyai masalah suhu yang terlalu panas semasa operasi. Mungkin Snapdragon 895 adalah jawapan dan penyelesaian kepada masalah suhu panas Snapdragon 888?

  Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
  Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: