Salam..untuk entry ni Hac nak kongsikan benda mudah untuk dilakukan..
selalunya kita tengok video di Youtube, perlu pause dulu untuk menunggu ia ‘buffering’ sampai habis baru boleh tonton, betul tak?

Kali ni, Hac nak kongsikan dengan korang sebuah perisian kecil, yang mampu membantu korang untuk menonton video di Youtube tanpa pause..boleh terus menonton seperti biasa (bergantung kepada kelajuan internet korang juga)..
Caranya ialah dengan menggunakan perisian Bywifi..

Bywifi ni memang ternyata melajukan buffering video di Youtube tanpa perlu menunggu lebih lama..ia lebih bagus dari Speedbit Video Accelerator yang ternyata tidak banyak membantu..

Mari kita sama-sama mencuba..

Klik Di Sini —> Bywifi

Bywifi ni memang terbaik sebab streaming @ buffering video akan jadi betul-betul laju..

Untuk cara-cara penggunaan, pergi pada link dekat bawah ni:

Bywifi Help

Antara fungsi yang bagus ialah kita boleh setting proxy pada Bywifi..jadi ia sangat mesra dengan Ultrasurf..(sesiapa yang tak tahu Ultrasurf tu ape, sila cari entry Mr.Hac antara yang paling awal..ada Mr.Hac terangkan di situ)

Kredit : Silent Hackers (Forum Hackers Malaysia)

Comments

  1. dh install tapi…tah la, baru lg kn..mls nk godek lagi..
    plus dh selesa pkai google chrome (wt malu j ngaku, tp dh kite ske biar r)

    hehehehehe

  2. heheh..
    dulu hac suka jugak pakai google chrome..
    tapi bila kaji balik renderring engine nya iaitu webkit @ webcore,
    ia memang smooth giler dan laju tapi tidak semua website mampu dibuka dengan baik..huhu..

  3. hehe..tp lagi menarik lau bro hack/crack speedbit nie jd premium..
    aku da cuba byk cara (tgk kt youtube)tp smue xbhasil..biasa la budak baru dlm dunia IT..mana la tahu bro leh buat ke.,leh buat entry skli bab nie..,,hehe.

  4. nk tnya cket…
    aq 1st time guner bnda nih..
    mmg ok..
    tp mslhnyer..nape dia download video yg aq tgk kt youtube.??
    cam ane nk disable bnda dnload 2..
    tahap buffering mmg dh ckup laju
    tp aq xnk dia download je video yg aq bukak
    sape2 ley tlong x..???
    plzzz~~

  5. aaaaa?
    ye ke?
    ade screenshot tak? kasik aku tengok..
    aku gune takde plak masalah macam tu..
    jom sama-sama kita kasik setel..
    ko wat cmna bro sampai dia download suma video..?

  6. aha la…
    try tgk lak my computer>local disk c>bywifi save
    msty ader vdeo yg ko dh tgk kt youtube dll…
    aq mula prasan bla lappy aq brat n tgk local disk c aq pnuh jewp…

  7. ntah la..mungkin kerana aku kacak lebih kot..hehehe!
    nanti aku tengok balik eh..
    alaaa..kalau payah sangat kan, ko pakai je web browser LUNASCAPE..
    tak payah install bywifi pun memang dah laju giler..
    tak caye? cuba la..tengok kat entry aku 'Web Browser Terbaik, Terhebat, Terpantas!'..ada kat tepi top entry tu..

  8. bro.kenapa bila ak tekan je butang bywifi.mest error page.tlng la.camne nih.ke dh kena sekat?

  9. tak buleh bukak,diam je la bongok. yg lain buleh napa ko tak buleh. buang lappy ko tu. nyemak je komen cam haram kat cni.

Comments are closed.