More

  Mecool KD3 4K Streaming Stick Dengan Google TV

  Mecool KD3 ialah penstrim media yang dikuasakan oleh perisian Google TV, sama seperti Chromecast terbaharu Google. Anda hanya perlu palamkan ia terus ke port HDMI dan anda boleh menggunakannya untuk menstrim kandungan HDR 4K daripada Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, YouTube dan sumber lain.

  Ia disertakan dengan alat kawalan jauh dengan sokongan untuk kawalan suara Google Assistant, tetapi anda juga boleh menggunakan Google Cast untuk menstrim kandungan daripada internet ke TV sambil menggunakan telefon anda sebagai alat kawalan jauh.

  Menyentuh mengenai spesifikasinya, KD3 ialah peranti penstriman yang menerima pensijilan daripada Netflix dan Google. Ia menggunakan Google TV yang berasaskan Android TV 11 OS, dan menampilkan pemproses Amlogic S905Y4, iaitu pemproses ARM Cortex-A35 empat teras dengan grafik Mali-G31 MP2.

  Ciri lain termasuk 2GB memori LPDDR4, 8GB storan eMMC dan sokongan untuk Wi-Fi 5 dan Bluetooth 5.0. Ia hadir dengan alat kawalan jauh Bluetooth yang turut menampilkan IR untuk mengawal tetapan kuasa dan kelantangan bunyi pada TV. Terdapat butang khusus pada alat kawalan jauh untuk Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ dan YouTube.

  Mecool telah melancarkan KD3 pada Disember 2022, dan ia kini tersedia untuk pembelian pada harga $63 (direct convert, lebih kurang RM264). Harganya agak lebih mahal sedikit berbanding alternatif, seperti:

  1. Amazon Fire TV Stick 4K Max – https://shp.ee/ny48jwf

  2. Amazon Fire TV Stick 4K – https://shp.ee/44i4u8f

  3. Roku Streaming Stick 4K – https://shp.ee/h9f6awf

  4. Onn Android TV 4K – https://shp.ee/q6d6mff

  5. Mi TV Stick 2K/4K – https://shp.ee/atqxumf

  Bagaimanapun, jika anda berminat untuk mendapatkan peranti yang menyokong codec AV1, anda boleh dapatkan Mecool KD3 di: https://shp.ee/6zdmfnf

  Bagi senarai peranti penstriman lain untuk kempen Cut the Cord, anda boleh lihat di: Peranti Penstriman Untuk Kempen ‘Cut The Cord 2022’

  Ulasan Nvidia Shield TV Pro: Nvidia Shield TV Pro: Penanda Aras Terbaik Untuk Peranti Penstriman Terkini

  Arya Putra
  Arya Putrahttps://omghackers.com/
  A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: