KL Server Perkhidmatan Web Hosting Terbaik Pada Harga Mampu Milik

Bagi pengguna blogspot anda mungkin tidak terlalu fikir soal hosting, semua hosting pengguna blogger di hostkan oleh google sendiri, jadi tak perlu risau!, Tetapi untuk membuat web sendiri anda mungkin memerlukan web hosting, maksud kami yang berbayar.

Ramai orang bertanya secara personal kepada saya penyedia hosting mana yang paling bagus. Itu bergantung macam mana anda menilai sesuatu penyedia tersebut. Apa yang saya berani ulaskan di sini adalah mengikut pengalaman sendiri.

KL Server

Dalam artikel ini saya kongsikan pengalaman saya sepanjang menggunakan perkhidmatan di KL Server. Setakat hari ini KL Server tidak pernah lagi memberi saya sebarang masalah baik dari segi perkhidmatan, keselamatan ataupun respon.

Harga

Pertama sekali kenapa saya tertarik menggunakan perkhidmatan KL Server adalah kerana tawaran harga yang murah. Zaman ekonomi merapu macam ini semua orang pun cari barang murah, betul kan?

KL Server tawarkan harga serendah RM30.00 sahaja setahun, bersamaan RM2.50 sebulan. Memamng murah. Kalau anda nak guna self-host wordpress boleh pilih plan Kacak atau Super Macho. Contoh senarai harga seperti yang dipaparkan di atas.

Ke empat-empat pelan harga ini masih lagi di dalam kategori murah. Cuba anda conggak mengikut bulan, tetap murah. Sebab itu saya kata KL Server tawar perkhidmatan pada harga mampu milik.

Keselamatan

Sedangkan google pun pernah kena hack!. Ok sekarang ramai sangat orang takut website kena hack. Biasanya pengguna wordpress. Untuk user wp tak ada apa yang nak di risaukan, cuma rajinkan diri untuk semak exploite terbaru setiap plugin yang anda pakai.

Dan kalau nak pakai themes percuma (nulled), sila cuci terlebih dahulu. Matikan script-script ‘semuanya auto’. (boleh google tutorial cara cuci template nulled).

Pernah juga kami cuba uji masukkan beberapa jembalang dalam share hosting yang kami guna di KL Server, ternyata dipagar dengan cukup kuat. Buat masa sekarang sudah banyak jembalang yang kami hantar dan semuanya gagal.

Kami berhenti mencuba dan rasakan ia cukup selamat. Atau mungkin boleh jadi jembalang kami yang tak kuat! Kah!.

Khidmat Pelanggan

Ini kami puji kepantasan KL Server balas email atau pertanyaan, memang laju. Seolah-olah mereka tiada hari cuti. Kalau ada sebarang masalah anda cuma hantar email sahaja kepada tim KL Server, mereka akan selesaikan dan maklum secepat mungkin kepada anda.

Nak telefon terus pun boleh!

Keseluruhannya saya berpuas hati sepanjang menggunakan perkhidmatan di KL Server. Nora kasi 8/10 bintang. Harga murah, kualiti bagus dan mesra pelanggan. Sangat berbaloi.

Untuk anda berminat boleh lihat-lihat dahulu mereka di klserver.net . Ini adalah cadangan kami sahaja, anda bebas memilih apa sahaja yang anda suka. Kami di OmgHackers cuma kongsikan apa yang terbaik untuk pembaca kami.

Maklumat lanjut: KL Server

Artikel Terkini

QKZ AK6 : Bajet Tapi Berkualiti

QKZ AK6 adalah IEM bajet yang sesuai untuk mereka yang baru sahaja ingin berjinak-jinak dengan aksesori audio yang lebih berkualiti. Dengan harga kurang daripada RM20,...

Cara ‘Boost’/Stabilkan Signal Rangkaian Bermasalah Untuk Melajukan Internet

Kebiasaannya, bila tempat/kawasan anda ADA rangkaian 4G tetapi lemah (1 bar), smartphone akan ‘turunkan’ kualiti rangkaian kepada 3G. Apabila ini terjadi, kelajuan internet akan menjadi sangat perlahan,...

Ulasan Tribit XFree Go: Fon Kepala Bluetooth Bajet Yang Memuaskan Telinga

Saya bukan jenis yang begitu berminat sekali dengan produk Bluetooth, kerana pada hemat saya, teknologi yang ada sekarang masih belum cukup mantap untuk menandingi...

TaoTronics SoundLiberty 53 Pro : Dual Driver Bajet!

Tidak mahu ketinggalan dengan trend TWS yang semakin rancak, TaoTronics kini hadir dengan kemaskini pada TWS kategori bajet mereka. TaoTronics SoundLiberty 053 Pro adalah...

Artikel Berkaitan

%d bloggers like this: