More

  India Bakal Jadi Negara Asia Pertama Menghantar Angkasawan ke Marikh

  Sedar tak sedar, India adalah antara kuasa besar dalam perlumbaan angkasa. Dengan kemampuan teknologi yang canggih, senjata utama India dalam perlumbaan ke Marikh adalah kos operasi yang sangat murah.

  Ini kerana faktor bahan mentah dan pembinaan yang dibuat 100% di negara itu sendiri dan juga kos sumber manusia yang murah. Gaji jurutera di ISRO ( Organisasi Penyelidikan Angkasa India) adalah sehingga 3 kali ganda lebih murah berbanding NASA.

  Dengan kejayaan India menghantar satelit peninjau ke Marikh, Mangalyaan pada 2014, ISRO berhasrat untuk menghantar kenderaan peninjau ke permukaan Marikh pula.

  Ditubuhkan pada tahun 1969, ISRO juga telah mempunyai pusat latihan angkasawan, HSP (Program Perjalanan Angkasa Manusia) sendiri pada tahun 2007.

  India kini menjadi hub angkasa ke-4 dunia. Setaraf dengan Amerika, Rusia dan China.

  Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
  Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: