More

  Gempar! Anonymous Malaysia Memberi Amaran Terhadap Kerajaan Malaysia?

  Siapakah individu di sebalik topeng ini?

  Dari sumber laman Facebook Anonymous Malaysia, kami mendapati bahawa terdapat elemen amaran diberikan kepada para sysadmin dalam jabatan kerajaan Malaysia.

  Video yang dipos menunjukkan akan berlakunya satu serangan besar terhadap laman-laman web jabatan kerajaan dengan tajuk videonya – #OpsWakeUp21.

  Adakah ini petanda dunia sibernetik Malaysia bakal bergolak dari dalam? Setakat ini kami belum dapat sebarang maklumat apakah bentuk serangan yang akan dilakukan. Tetapi kami benar-benar berharap agar sysadmin yang bertanggungjawab mula mengambil langkah berhati-hati dengan memperkukuhkan lagi sekuriti pada laman web.

  Kita sudah merasa bahangnya apabila penggodam Indonesia melancarkan serangan bertubi-tubi bulan lepas. Sekarang serangan mungkin akan berlaku dari rakyat kita sendiri. Sekiranya tiada tindakan diambil, tak mustahil banyak laman yang akan tumbang.

  Anda boleh tonton sendiri pakej video yang diposkan di pautan ini:

  https://fb.watch/3epC_E7EoG/

  Arya Putrahttps://omghackers.com/
  A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: