Salam…

Mengapa perlu ada tera air (watermark)? Secara lebih jelas soalan hampir sama, mengapa manusia perlu ada kad pengenalan? Secara mudahnya saya simpulkan, kedua-duanya bersifat identiti. Sebagai pelindung dan penanda hak.

Hidup semakin mudah…kerja pun menjadi mudah. Tugasan yang biasanya dibuat dengan perisian, kini anda boleh mendapatkannya melalui dalam talian sahaja. Dengan Water Marquee anda boleh membuat tera air pada sekeping gambar dengan percuma. Sekali lagi di ulang suara ‘percuma’! Ya, percuma itulah yang terbaik untuk semua orang.

Antaramuka yang amat ringkas dan mudah untuk dikendalikan. Klik Get Started >> anda akan dibawa terus ke laman tugas. Langkah awal anda perlu memuat naik gambar / mej dengan klik +Add Images. Kemudian barulah anda klik Set Watermark untuk memulakan tugasan editor.

Mulakanlah kreativiti anda dengan memasukkan di antara 12 font piihan dengan pelbagai warna yang disediakan. Juga anda boleh mengepilkan imej bersama. Memang mudah dan paling penting tiada komplikasi loading page. Akan tetapi dalam mudah dan percumanya juga pasti ada batasannya. Water Marquee hanya membenarkan 12 imej dengan bersaiz maksimum 1MB untuk satu imej. Dan jika inginkan layanan tanpa had, anda boleh mendapatkan versi pro dengan membayar USD10 untuk tempoh setahun.

Semoga dapat dimanfaatkan untuk semua. Produkkan sesuatu yang menarik dan menakjubkan. Jadilah seorang manusia paling kreatif memanipulasikan sumber yang terbatas dan percuma. Itulah anak Abah namanya…!

Sekian.

p/s : Perkhidmatan ini hanya menyokong pelayar yang mempunyai sokongan HTML5 termasuk Google Chrome dan Mozilla Firefox versi terkini.

Water Marquee : [ pr67am™ ]