Cipta Virus Palsu

Salam semua sahabat-sahabat MyHAR @ My Hackers Are Here..hari ni aku nak ajar sikit camne nak cipta satu virus palsu untuk menakut-nakutkan (bergurau) kawan korang..heheh..pasti lucu..aku rasa mungkin ramai yang dah tahu cara nak cipta virus palsu jenis ni tapi tak lengkap blog Hacker ni rasanya kalau tak buat post tentang kaedah nak cipta virus palsu ni sebab kebanyakan blog hackers yang lain aku tengok ada aje posting yang sama..ok..mari kita mulakan ye..

korang pegi kat desktop, klik kanan > New > Shortcut

akan keluar satu tetingkap..apa yang perlu korang buat ialah taip di situ:

shutdown -s -t 900 -c “Ini adalah amaran dari Virus Hackers”

dekat ruang pembuka dan penutup kata tu adalah ‘mesej’ yang korang nak sampaikan kepada mereka yang klik pada ‘Virus’ korang tu..yang aku taip kat atas tu hanya contoh aje..korang nak taip benda lain, tu korang punya suka la ye..heheh..

kemudian klik > Next > dan taipkan nama ‘Virus’ palsu korang tu..bagi aje la ape-ape nama..asalkan orang tak cam..last sekali macam biasa la, klik Finish..kalau korang klik, ia akan menampilkan ‘mesej’ untuk shutdown PC korang dan paling malang sekali apabila tetingkap tu tak ade button ‘X’ untuk mematikannya..

Jadi macam mana? kaedah untuk menyahaktifkan Virus Palsu ini ialah dengan pergi kepada Start > Run > taipkan shutdown -a > klik OK > Settle..tetingkap ‘Virus Palsu’ korang akan hilang dengan sendirinya..

Kat bawah ni aku sertakan sekali video untuk korang lebih memahami kaedahnya dan dalam video ni pun ada ajar cara-cara nak tukarkan icon Virus Palsu tu supaya ia nampak lebih memperdayakan..hahaha..enjoy!

Arya Putra
Arya Putrahttps://omghackers.com/
A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family.I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe.Help me achieve it by hiring me as your reviewer.For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

15 Comments

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
fiq

haha… bagus giler prank camni. bleh jd gila saper yg kena mnde ni =D

Arya Putra

@ fiq thanks sahabat..teruskan menyokong kami ye..:)

Freaky

dulu penah wat virus gune .bat format dan display sume hisory system

eszol raar

canteeeekkkk

Arya Putra

heheh..thanks bros..:)
nanti aku bagi lagi tutorial nak buat virus ok..

aman_arab

baguih dok ada..aku suka…mende paling best dalam dunia boleh gelakkan bila orang terkena prank kita…

Anonymous

tp utk window 7 die xkuar la pop up 2 kn..huhu

Arya Putra

@ Anonymous bleh ko komen guna nama tak? bleh tak kalau aku nak ada satu perbincangan yang sihat di sini?

windows 7?
hmm..windows 7 memang tak kua popup tu tapi ia akan kua satu notice kat task bar..sama aje kesannya..prank jugak! hehehe!

k.a

haha..bleh wat jahat kat orang ni…dulu dah wat…tp lanie teringat balik…tq bro remind me…

Arya Putra

@ k.a tahu takpe! hehehe! ur welcome my bro..

Anonymous

perh..aku wt lappy aku yang jahanam

tabermaemontana

macam mana nak tahu siapa yg terkena?

Arya Putra

kepada siapa yang ko hantar la..

La_La

wkakakakaka. anonymous. wahahah. ko buat,kena sendrik! padan muka!! ;pppppp wakakakakka

4j!t

Nice.. dah try dah.. tapi untuk windows 7 x de notification..

spot_imgspot_img