A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at arya@omghackers.com

Ini adalah kaedah asas untuk golongan pemula memahami cara ringkas bagi mendapatkan IP orang lain. Internet Protocols (IP), merupakan elemen penting kepada penggodam kerana ia merupakan ‘alamat’ sesebuah PC dalam sesuatu rangkaian. ia juga boleh digunakan untuk mendapatkan lokasi asas seseorang itu tinggal.

Dengan menggunakan method di bawah, seseorang dapat menggodam IP orang lain dengan mudah. kaedah ini lebih mudah kerana menggunakan kaedah skrip (script).

Kaedah Mendapatkan IP:

1. Pertama sekali, muat turun IP Hack —> IP Hack

Kata Laluan: @hackaholic

2. Muat naik fail tadi ke mana-mana web hosting percuma seperti 110MB.com

3.

Tukarkan permissions iphack kepada 777

4. Hantarkan kepada mangsa dan minta beliau untuk mengklik pautan (link) tersebut.

5. Untuk mengelakkan dari dicurigai oleh mangsa, maka kod fail tadi telah mengarahkan mangsa ke google.com (redirected)

6. Sekarang buka IP.txt untuk mengetahui IP mangsa.

7. Selesai.

Ini adalah kaedah ringkas, dan asas kepada penggodaman IP. diharap tunjuk ajar ini dapat diaplikasikan untuk tujuan yang betul.

Comments

  1. err, kalau dah dapat ip orang tu nak buat apa ye..hehe

    sorilah, sebab bukan tau sangat tentang ip ni..T_T

    eh, dah tukar templat ye..^^

  2. cara nih pernah tengok dalam citer..

    "the girl with the dragon tatoo".

    biasanya takde yang nak buat tujuan baik pon..dah namanya pengodam..

  3. @ ghost writer tau takpa..
    tapi benda tu boleh digunakan untuk tujuan baik..
    bergantung kepada siapa dan apa tujuan penggodam tu..ok..

  4. camna nk upload p web hosting percuma tu ??

    ada lagi x web hosting free yg laen ??

    tenkiu.. 🙂

Comments are closed.