Cadangan Gamepad Teleskopik Terbaik Bawah RM100 Tahun 2023

BSP-D3

1. BSP-D3

Gamepad terbaik bagi saya bawah RM100. Saya beli 2 biji! Sokongan X-input, D-input, iOS, dan juga PC. Menyokong bluetooth dan juga mod 2.4Ghz. Muat untuk telefon besar dan tak perlu buka casing telefon untuk gunakan controller ini. Pemegang yang selesa dengan tekstur grip di belakang. Dua butang makro di bahagian belakang boleh diprogramkan. Menyokong Steam Link.

Shopee: https://shope.ee/qC97CjBbd (RM46)

Lazada: https://s.lazada.com.my/s.U6HYu (RM44.46)

Mocute 060

2. Mocute M6/Mocute 060

Jenama yang popular di Malaysia. Model 060 adalah antara yang paling disyorkan untuk mobile gamer. Sambungan bluetooth yang stabil dan butang yang sedap ditekan. Kelebihan Mocute 060 adalah ergonomik pemegangnya yang lebih selesa dan besar. Boleh digunakan bersama aplikasi V3 untuk button mapping.

Shopee: https://shope.ee/501i5JmT44 (RM88.95)

Lazada: https://s.lazada.com.my/s.U6HLL (RM88.90)

iPega 9167 Dual Thorn

3. iPega 9167 Dual Thorn

Gamepad modular yang menukarkan telefon anda kepada ala-ala Nintendo Switch. Bahagian kanannya boleh dicabut dan ditukarkan dengan aksesori lain. Ia juga hadir bersama aksesori untuk digunakan bersama earphone jack. Sesuai untuk tablet dan boleh memuatkan tablet sebesar 10 inci lebih.

Shopee: https://shope.ee/AUMegiozbc (RM76)

Lazada: https://s.lazada.com.my/s.U6Hqg (RM76)

Saitake 7007F

4. Saitake 7007F

Mungkin gamepad dengan binaan paling berkualiti dalam senarai ini. Harganya tidak menentu kerana sudah sukar didapati. Kadang-kadang di bawah RM100, kadangkala lebih. Paling selesa untuk digunakan bagi saya. Boleh digunakan untuk telefon menegak atau melintang. Kekurangannya, ia model lama dan tidak dapat memuatkan telefon dengan kepanjangan 6.7 inci ke atas seperti ROG Phone 2 dan Red Magic 5. Beli di Shopee daripada penjual tempatan adalah pilihan lebih selamat walaupun harganya sedikit lebih dari RM100.

Shopee: https://shope.ee/6KX5gzUQc5 (RM120)

Lazada: https://s.lazada.com.my/s.U6HIi (RM78.41)

BSP-D5

5. BSP-D5

Abang kepada BSP-D3. Ia menggunakan butang, suis, dan juga skim warna yang sama dengan D3 tapi dengan sedikit naik taraf. Antaranya, tambahan 2 butang di hadapan, giroskop, motor getaran simetri, dan saiz yang lebih besar. Dipasarkan untuk Nintendo Switch namun boleh juga digunakan bersama telefon bimbit. Sesuai untuk digunakan bersama tablet.

Shopee: https://shope.ee/2fdnLXpSjJ (RM65)

Lazada: https://s.lazada.com.my/s.U6rpr (RM65.92)

iPega 9023S

6. iPega 9023S

Paling overkill, paling besar, paling lebar, paling banyak butang dan paling ganas. Bukan setakat untuk gaming, iPega 9023S malah dilengkapi dengan butang media tambahan untuk volume +/-, Play/Pause dan Next/Previous. Saya rasa jika anda memasang controller ini pada telefon atau tablet untuk gaming anda, tak perlu lagi anda tanggalkan. Terus jadi gaming device kekal. 😂

Shopee: https://shope.ee/5KeYXdBUGn (RM77)

Lazada: https://s.lazada.com.my/s.U6rmE (RM77)

Murung Mohowongso
Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x